Σταθερό μέτωπο με κοινό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νερό ζητούν κόμματα, φορείς και φυσικά οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ της χώρας
Σταθερό μέτωπο με κοινό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νερό ζητούν κόμματα, φορείς και φυσικά οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ της χώρας μεταξύ αυτών και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ).
Στο ίδιο μήκος κύματος Δήμοι και Φορείς Διαχείρισης, καθώς και εκείνοι δεν συντάσσονται με τα σχέδια της κυβέρνησης και τις αλλαγές.
Κινητοποίηση με κοινό αίτημα
Τη Δευτέρα το πρωί, σε συνέχεια άλλων κινητοποιήσεων που είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης και για ακόμη μια φορά δήλωσαν την αντίθεσή τους στα επιχειρούμενα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την αλλαγή και την μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.
Τάσσονται κατά των κυβερνητικών σχεδίων και ζητούν να σταματήσει η συζήτηση και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν και δεν θα επιτρέψουν την όποια «ιδιωτικοποίηση» της χρήσης του νερού.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων μίλησε για την ανάγκη διατήρησης του νερού ως κοινωνικό αγαθό ενώ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ώστε το νερό να φτάνει σε κάθε πολίτη.
Ανάλογες δηλώσεις έκαναν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας και από πλευράς του ΚΚΕ η Όλυ Τσουμάνη επισημαίνοντας την ανάγκη κοινού αγώνα ώστε το κοινωνικό αγαθό να παραμείνει στην διάθεση όλων των πολιτών.
Και το ΕΚΙ
Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «στην ΔΕΥΑΙ υπάρχει μείωση του μόνιμου προσωπικού κατά 50%, σε σχέση με τη δεκαετία του 2000, ενώ ο όγκος των εργασιών έχει αυξηθεί πάνω από 50%. Οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί από το 2009 κατά 45% περίπου» και συνέχισε λέγοντας: «ενισχύουμε τον αγώνα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, προσλήψεις, χωρίς την παρουσία εργολάβων. Απαιτούμε να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κοινοτικής οδηγίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε η διαχείριση των υδάτινων πόρων, που αφορούν την έρευνα, την προστασία και τη διασφάλιση της υδατικής επάρκειας σε κάθε διαμέρισμα να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους», κατέληξε.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ