Βραχνάς για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις αποτελεί τόσο το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown όσο και εκείνο της εμφάνισης κρούσματος μεταξύ των εργαζομένων τους.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Λευτ. Αραμπατζής μιλώντας στο ITV, και μόνον η ιδέα, ότι μπορεί να προκύψει κρούσμα σε κάποιο εργοστάσιο, που ίσως οδηγήσει σε διασπορά εντός της επιχείρησης αλλά και στην καλύτερη περίπτωση, να χρειαστεί να μπει λουκέτο για κάποιες ημέρες, είναι ένας εφιάλτης καθημερινός πλέον για τους επιχειρηματίες.
«Ακόμη και το ενδεχόμενο ενός αντίστοιχου lockdown με αυτό του Μαρτίου, μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τον τρόπο αντιμετώπισης ενός θετικού κρούσματος σε μία επιχείρηση, η οποία θα πρέπει να βάλει λουκέτο. Η ζημία σε μία τέτοια περίπτωση είναι πολλαπλάσια αλλά είναι κάτι που όλοι το σκέφτονται, όλοι προσέχουν και απεύχονται να συμβεί», σημείωσε.
Η υγειονομική κρίση στο μεταξύ, αναπόφευκτα επηρέασε και την πορεία αντιμετώπισης των άλλων μεγάλων ή και καθημερινών ζητημάτων στη ΒΙΠΕ, αν και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, βρίσκουν πιο εύκολα πλέον τη λύση τους, έστω και με μικρή καθυστέρηση. Για τα μεγάλα ζητήματα των υποδομών όμως, όπως είναι το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΒΙΠΕ, που είναι κορεσμένο και είναι αδύνατο να «σηκώσει» περισσότερες χρήσεις από τις υφιστάμενες, η πανδημία οδήγησε σχεδόν σε τέλμα τις όποιες συζητήσεις.
Το μεγάλο ζήτημα φυσικά που απασχολεί τη ΒΙΠΕ είναι η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά αλλά σε ένα πρώτο επίπεδο η επέκταση της τουλάχιστον μέχρι τα όρια της ΒΙΠΕ.
«Εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση και τις συζητήσεις, με ιδιαίτερη αγωνία γιατί θεωρούμε, ότι η σύνδεση της Ιόνιας Οδού, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ΒΙΠΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αραμπατζής.