Ο κ. Ματθαίος Μάνθος ζητά και αυτός από την πλευρά του να αντιληφθεί το υπουργείο την επικινδυνότητα που υπάρχει
Σε κίνδυνο θέτουν την υγεία τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα οπτικών όπως υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών. Όπως αναφέρει έρχονται σε προσωπική επαφή με τον καταναλωτή και μάλιστα σε απόσταση 40 εκατοστών (“πρόσωπο με πρόσωπο”).
Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ζητούν τον άμεσο εμβολιασμό τους αφού, όπως λένε είναι στην πρώτη γραμμή και σε κοντινή επαφή με πολύ κόσμο.
Ο εκπρόσωπος της ΠΕΟΟ κ. Ματθαίος Μάνθος ζητά και αυτός από την πλευρά του να αντιληφθεί το υπουργείο την επικινδυνότητα που υπάρχει και τον κίνδυνο που διατρέχουν εξαιτίας της επαφής με πελάτες τους εντός των καταστημάτων οπτικών.
«Είμαστε στη διάθεση του κοινού σε όλη την διάρκεια της πανδημίας και παλεύουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Ζητούμε και εμείς, να εμβολιαστούμε όπως έγινε και με άλλο προσωπικό υγείας, όπως για παράδειγμα οι φυσικοθεραπευτές ή οι φαρμακοποιοί» τονίζει ο κ. Μάνθος αναδεικνύοντας την αγωνία των οπτικών-οπτικομετρών.
«Όταν έρχεται κάποιος να πάρει φακούς επαφής, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να μην βοηθήσουμε ή να μην του δείξουμε πώς θα μπουν στο μάτι. Όταν επίσης έρχονται άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, κατανοείτε ότι δεν είναι εφικτό να μην βοηθήσουμε για την επιλογή των φακών ή για το σκελετό οράσεως» εξηγεί ο νομαρχιακός εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών-Οπτομετρών για την περιοχή μας αναδεικνύοντας το πρόβλημα και την αγωνία που έχουν καθημερινά. Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα είναι αυστηρά και τηρούνται, το συγκεκριμένο είδος δεν είναι ένα είδος που μπορεί να αγοραστεί χωρίς την βοήθεια του οπτικού.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει μια απάντηση στο αίτημά τους από πλευράς του Υπουργείου, ο κ. Μάνθος εξήγησε ότι μέχρι στιγμής «καμία απάντηση δεν έχει δοθεί στους εκατοντάδες που λειτουργούν καταστήματα οπτικών στη χώρα».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ