Τις λεπτομέρειες ενόψει της εκδήλωσης που θα συνδιοργανώνει η Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων με το Υπουργείο Τουρισμού στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αφορά στο σήμα του επισκέψιμου τυροκομείου ετοιμάζει η διευθύντρια της Σχολής Αλεξάνδρα Μέγα.
Πρόκειται για μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει στις αρχές του 2025 και που αναμένεται να συγκεντρώσει ενδιαφέρον καθώς το σήμα επισκέψιμου τυροκομείου προέκυψε μετά από συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υλοποιώντας μια από τις βασικές κοινές πολιτικές τους που σχετίζονται με την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και της διασύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα και της ελληνικής παραγωγής με τις υπηρεσίες του τουρισμού.
Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων η κα Μέγα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και διοργάνωση της εκδήλωσης είναι σημαντική τόσο για τους απόφοιτους της σχολής όσο και για τους σπουδαστές καθώς μπορούν αφενός να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα «επισκέψιμα» τυροκομεία και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν τόσο για τον ίδιο τον τυροκόμο όσο και συνολικά για την τοπική αγορά στα πλαίσια της ανάπτυξης του αγροτουρισμού. Άλλωστε, η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα, της ελληνικής παραγωγής, με τον τουρισμό και τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες, αναδεικνύεται σε πολιτική αιχμής για τις ειδικές μορφές που σχεδιάζει και διαχειρίζεται το Υπουργείο Τουρισμού.
Την ίδια ώρα η κα Μέγα αναφέρθηκε και στην ανταπόκριση που υπάρχει για ακόμη μια χρονιά για την διάθεση προϊόντων- κυρίως τυριών- που παράγονται στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών της σχολής.
Για ακόμη μια χρονιά, όπως εξήγησε η κα Μέγα η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Γαλακτοκομική Σχολή του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ θα διαθέσει 2.561 κιλά τυροκομικών προϊόντων, που παρήχθησαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της διαδικασίας, με στόχο την κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ατόμων. «Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από διάφορους φορείς και αυτό μας χαροποιεί καθώς με τον τρόπο αυτό δοκιμάζουν ολοένα και περισσότεροι τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγουν οι σπουδαστές μας», κατέληξε η κα Μέγα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ