Μετά από σχεδόν 20 ημέρες μετά τις εκλογές, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων απέκτησε διοίκηση, καθώς οι επικεφαλής των παρατάξεων που αναδείχθηκαν δεύτερη και τρίτη δύναμη συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη θητεία του προεδρείου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι δύο παρατάξεις θα μοιραστούν τη διάρκεια των τεσσάρων ετών για το αξίωμα του προέδρου, ακολουθώντας μια στρατηγική συνεννόησης και συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου.
Η “συμμαχία” των παρατάξεων «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» με τον Μάκη Χρυσοστόμου και της παράταξης «Ν.Ε.Ο.Ι» με τον Σπύρο Μπέκα “κλείδωσε” και επιβεβαιώθηκε επισήμως το πρωί της Παρασκευής με την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα.
Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αλλαγής πορείας του Επιμελητηρίου ώστε να υπηρετεί τον πραγματικό του ρόλο ως θεματοφύλακας και υπερασπιστής της επιχειρηματικότητας και έκαναν γνωστό πως το πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπει την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Μπέκα τα δύο πρώτα χρόνια και από τον κ. Χρυσοστόμου τα δύο επόμενα.
Με τις εννέα έδρες της παράταξης Χρυσοστόμου και τις επτά της παράταξης Μπέκα συμπληρώνεται ο αριθμός των 16 εδρών σε σύνολο 31, επομένως υπάρχει η δυνατότητα της συγκρότησης διοίκησης με τις δύο άλλες παρατάξεις, τη νικήτρια των εκλογών με επικεφαλής τον κ. Γκίκα και την τέταρτη με επικεφαλής τον κ. Βασιλείου να μένουν εκτός διοικητικού σχήματος.
«Η απόφασή μας είναι να έχουμε μία κοινή πορεία των δύο παρατάξεων για το καλό του Επιμελητηρίου», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοστόμου που γνωστοποίησε πως η διοικητική επιτροπή αποφάσισε τη σύγκληση του Δ.Σ για τις 3 Ιανουαρίου παρουσία όμως των 26 από τις 31 εκλεγμένους και όχι των πέντε μελών της παράταξης Γκίκα οι οποίοι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση των διαγραφών ή μη δεν μπορούν να συμμετέχουν.
Από την πλευρά του ο κ. Μπέκας εμφανίστηκε υπέρμαχος της ενότητες για το κοινό καλό των επιχειρηματιών, την αναπτυξιακή προοπτική της επιχειρηματικότητας και την ευθύνη που αναλαμβάνει η νέα διοίκηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Νερό κι αλάτι…
Ο κ. Μπέκας ρωτήθηκε για το πως ο ίδιος και η παράταξη μπορούν να υπερασπίζονται μία συμφωνία για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενώ προεκλογικά έκανε λόγο για πλήρη απαξίωση του Επιμελητηρίου με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης.
«Αυτό που γινόταν και ξεκίνησε μετά το 2017 ήταν η μία από τις παρατάξεις που στήριζε τη διοίκηση Δημητρίου, η παράταξη του κ. Μήτση στην οποία και εγώ ανήκα να μην στηρίζει αλλά να προκαλεί προβλήματα στη διοίκηση. Αυτό είναι κάτι που δημιούργησε πρόβλημα στην ίδια τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και όχι μόνο στην παράταξη και είναι κάτι που δεν το θέλουμε σήμερα», ανέφερε ο κ. Μπέκας.
Στο ίδιο ερώτημα θέλησε να απαντήσει και ο κ. Χρυσοστόμου.
«Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είχαμε διοίκηση τα δύο πρώτα χρόνια με τον κ. Μήτση, τα τρία επόμενα με τον κ. Δημητρίου που επέλεξε να πολιτευτεί και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με εμένα πρόεδρο. Ήταν μία περίοδος αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που δεν μας έδινε τη δυνατότητα να ασκήσουμε τη διοίκηση που θέλαμε. Παρόλα αυτά όμως η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων ήταν ομόφωνες και το μόνο θέμα στο οποίο υπήρξε καθοριστική διαφωνία ήταν αυτό του επιμελητηριακού μεγάρου. Επίσης τουλάχιστον η δική μας παράταξη έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουμε εκλεγμένους συμβούλους που είναι κάτω των 30 ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων.