Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων της Θεσπρωτίας
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων της Θεσπρωτίας που προωθεί η κυβέρνηση, με τον βουλευτή του Σύριζα – ΠΣ, να σημειώνει: «Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δε σταματούν να μας εκπλήσσουν αρνητικά.
Ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν στοχοποιήσει τη νεολαία για τη διασπορά του ιού, και ενώ έκλεισαν τα σχολεία για 2 σχεδόν χρόνια δημιουργώντας τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά, αλλά και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες στα παιδιά, αποφάσισαν να στοιβάξουν σαν σαρδέλες τους μαθητές μέσα στις αίθουσες», τόνισε για να συμπληρώσει «Στη Θεσπρωτία μιλάμε για συγχώνευση δεκατριών τμημάτων σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και στους τρεις Δήμους του Νομού. Αυτή η απόφαση βάζει σε κίνδυνο τη σχολική χρονιά που πρόσφατα ξεκίνησε, καθώς απειλεί να την τινάξει στον αέρα εάν υπάρξει έξαρση της υγειονομικής κρίσης», υπογράμμισε.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας, τόνισε πως είναι απαραίτητη η πρόσληψη εκπαιδευτικών καθώς και η αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία, ενώ κλείνοντας σημείωσε πως «Με την Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία των μαθητών στη Θεσπρωτία, να μην ανατρέψει αρνητικά την εργασιακή πραγματικότητα των εκπαιδευτικών, και τέλος να καλύψει τα κενά στις σχολικές μονάδες με πρόσληψη εκπαιδευτικών».
«Όχι» στους αποκλεισμούς ανεμβολίαστων ΑμεΑ από ΚΔΑΠ
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, ζητώντας να αποσυρθεί η εγκύκλιος της Υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, με την οποία αποκλείει τους μη εμβολιασμένους συνανθρώπους μας με αναπηρία από την πρόσβαση σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)-ΑμεΑ της Θεσπρωτίας και όλης της Ελλάδας.
Ο κ. Κάτσης επισημαίνει ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε σε χρόνο όπου ήδη είχαν εγκριθεί τα σχετικά voucher συμμετοχής των ωφελούμενων και είχαν αρχίσει οι εγγραφές και, μάλιστα, χωρίς καμία ενημέρωση, προκειμένου γονείς, κηδεμόνες, δικαστικοί συμπαραστάτες να μπορούν να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες (λ.χ. ιατρική γνωμάτευση) ή ακόμη και να δοθεί περιθώριο να γίνει ο εμβολιασμός.
Οι παραπάνω ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας στερούν άδικα από ΑμεΑ, τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, οι οποίες είναι καθοριστικές για την αποτροπή της ιδρυματοποίησης των ατόμων μέσω των κατάλληλων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που παρέχει εξειδικευμένο προσωπικό, συμβάλλοντας στην κοινωνική τους ένταξη και στηρίζοντας, παράλληλα, τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, απειλείται η οικονομική βιωσιμότητα των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και το μέλλον των εργαζομένων τους.