Αρνητικά γνωμοδότησε, με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, για την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στον Λούρο, κοντά στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου.
Μια κάπως αναμενόμενη απόφαση, αφού οι συγκεκριμένες πηγές αποτελούν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που υδροδοτεί τους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και τη Βόνιτσα, με την προστασία τους να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, αφού δεν μπορεί να διακυβεύεται οποιαδήποτε διατάραξη στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Μια από τις βασικές ενστάσεις, πέραν των επισημάνσεων στην έκθεση της ενδιαφερόμενης εταιρείας που παρουσιάστηκαν από τον γεωλόγο – μελετητή, μέλος του ΓΕΩ ΤΕΕ Ηπείρου κ. Γαρίδη, ήταν πως δε μπορεί κανείς να μη λάβει σοβαρά υπόψιν του το αυξημένο ρίσκο να συμβεί κάποιο ατύχημα και οι πόλεις που υδρεύονται και εξαρτώνται μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα από τις συγκεκριμένες πηγές του Αγίου Γεωργίου, να μείνουν χωρίς νερό την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο ή όποτε κι αν αυτό μπορεί να συμβεί.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης ανέγνωσε την υπηρεσιακή εισήγηση που είναι αρνητική με τη βασική επισήμανση να είναι το ότι τυχόν εργασίες τέτοιου μεγέθους και στην συγκεκριμένη περιοχή όπως προτείνεται, είναι σαφές ότι θα επηρεάσουν τα υπόγεια ύδατα.
Τις ενστάσεις της υπηρεσίας προσπάθησε να διασκεδάσει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Δημ. Δημητρίου που έκανε λόγο για «μύθους» ότι θα επηρεαστούν οι πηγές του Αγίου Γεωργίου και πως όλα απαντώνται στην μελέτη που έχει καταθέσει η εταιρεία. Επίσης, προσέθεσε πως το ίδιο καθησυχαστικές είναι και οι απαντήσεις που δίνει το ΕΑΓΜΕ η Εθνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση του κ. Γαρίδη που τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι αναμφίβολο ότι σε περίπτωση που δοθεί η άδεια εκτέλεσης του εν λόγω έργου, θα επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό οι πηγές του Αγίου Γεωργίου.
Ο Θοδ. Κορωναίος με την ιδιότητα και του προέδρου του ΓΕΩ ΤΕΕ Ηπείρου τόνισε μεταξύ άλλων πως ήδη ο αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές Αγίου Γεωργίου σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Βόνιτσα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και οποιαδήποτε περίπτωση έγκρισης και αδειοδότησης μία τόσο μεγάλης επέμβασης στις πηγές θα δημιουργούσε τεράστιο ρίσκο για την υδροδότηση των περιοχών αυτών τους προσεχείς μήνες και όχι μόνο. Η γνωμοδότηση ήταν ομόφωνα αρνητική.