Νέους ορίζοντες άνοιξε η ενασχόληση με τη φύση για δύο νέους πτυχιούχους από τα Γιάννενα. Η Ελένη Πλαχούρα και ο Βασίλης Ρήτας, με πτυχία πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγου μηχανικού αντίστοιχα, προτίμησαν να αφήσουν καριέρες στους κλάδους τους και να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία στήνοντας τη δική τους επιχείρηση.
Αφού παρακολούθησαν ένα σχολείο διάρκειας ενός έτους στο ΑΠΘ ξεκίνησαν την NOMAD Premium Greek Honey, η όποια δεν διέφερε από την αρχή από όλες τις υπόλοιπες ετικέτες στην παραγωγή μελιού. Η πορεία βέβαια απέδειξε ότι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά και οι δύο νέοι, με το ανήσυχο πνεύμα τους προχώρησαν πολλά βήματα πιο μακριά από την παραγωγή μελιού, αξιοποιώντας φυσικά τις «μαγικές» ικανότητες της μέλισσας.
Μόλις το 2018 δύο από τα μέλια τους, το γαλάζιο αγκάθι από την χαράδρα του Βίκου και το μέλι βελανιδιάς Βίκου – Αώου απέσπασαν διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.
Η συνέχεια όμως ήταν ακόμη καλύτερη γιατί η Ελένη και ο Βασίλης είχαν βάλει μπροστά ένα μεγάλο σχέδιο, που αποτελεί μία πραγματική πρόκληση. Ο λόγος για το ενεργειακό τζελ Bear Strength (Η δύναμη της αρκούδας), που έχει γίνει απαραίτητο συνοδευτικό για αθλητές, ειδικά εκείνους που χρειάζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων ιδιαίτερη ενίσχυση για να αντέξουν.
Το ενεργειακό τζελ κάνει θραύση σχεδόν στο σύνολο των αγώνων ορεινού τρεξίματος και διατίθεται μέσω του e-shop σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Στο προϊόν, όπως εξήγησαν η Ελένη και ο Βασίλης περιέχονται σημαντικές ποσότητες βιταμινών Β5 και Β6, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού, που αποσκοπεί στην παραγωγή ενέργειας.
Το προϊόν παράγεται από 100% ορεινό ελληνικό μέλι, 100% νωπή ελληνική γύρη και 100% ελληνικό ιωδιούχο αλάτι.
Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος βελτιωτικών γεύσης, συντηρητικών, ζάχαρης ή γλουτένης και αυτό φέρει και την επίσημη σφραγίδα και πιστοποίηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Τα δύο παιδιά μίλησαν στο ITV για το πώς πήραν την απόφαση να απομακρυνθούν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα που είχε να κάνει με τις σπουδές και με το πώς έφτασαν σε ένα εξαιρετικό επίπεδο πωλήσεων, αλλά και παραγωγής προϊόντων μοναδικών και για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και εξαιτίας του τρόπου τυποποίησης.
Στις εγκαταστάσεις της NOMAD στον Κατσικά βρίσκεται ένα από τα μυστικά της επιτυχίας, που είναι η πατενταρισμένη διαδικασία αφαίρεσης του μελιού από τις κερήθρες, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.
Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται αποκλειστικά μέσω του e-shop και το ενεργειακό τζελ σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών και διατροφής σε ολόκληρη την Ελλάδα.