«Δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ. Η δήθεν προοπτική σύμπραξης με τη ΝΔ αναπαράγεται τεχνηέντως και από αριστερά μας και από δεξιά μας σε μια προσπάθεια για την αποδυνάμωση της παράταξής μας. Δε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός. Υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με τις οποίες, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, μπορεί να υπάρξει μια συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα».
Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.
«Οι πολίτες όταν ψηφίζουν, ψηφίζουν και για κυβέρνηση και για αντιπολίτευση. Θα πρέπει βέβαια πρώτ´ απ’ όλα να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα κόμμα το οποίο λαμβάνει 8-10%, δεν παίρνει εντολή να κυβερνήσει, παίρνει εντολή να αντιπολιτευτεί. Δεκανίκια του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα δε θα γίνουμε», συνέχισε ο Κ. Γάτσιος.
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητά του του ότι η δημοκρατική παράταξη βρίσκεται στην αρχή τής ανορθωτικής της πορείας, όπως είπε χαρακτηριστικά, και ότι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Ειδικά για τον νομό Ιωαννίνων, εκτίμησε πως το Κίνημα Αλλαγής. θα πάρει διψήφιο ποσοστό, μεταξύ 10% με 12%, κάτι που θα του επιτρέψει να εκλέξει βουλευτή.
Σε αποστροφή του λόγου του σχετικά με την κρίση που διανύουμε εδώ και δέκα χρόνια τόνισε ότι «η μεγαλύτερη πολιτική αδικία που έχει υπάρξει στην μεταπολεμική ιστορία τής χώρας είναι ότι έχουν φορτωθεί όλα τα βάρη της χρεοκοπίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ οι τεράστιες ευθύνες τής κυβέρνησης Καραμανλή, 2004-2009, που δημιούργησε σε μια μόλις πενταετία τα 120 δις από τα 300 δις του χρέους οδηγώντας έτσι τη χώρα στη χρεοκοπία αποσιωπώνται».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του να είναι στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Ιωαννίνων, ανέφερε πως το έπραξε με γνώμονα τη επιθυμία του να συνεισφέρει όχι μόνο στην ανόρθωση της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και στην Ήπειρο, στα Γιάννενα που είναι ο τόπος του, από τον οποίο ξενιτεύτηκε μεν αλλά ποτέ δεν έφυγε. «Τα Γιάννενα απελευθερώθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1913, πλην όμως ενώθηκαν οργανικά με την υπόλοιπη χώρα εκατό χρόνια μετά, το 2013, με την Εγνατία και την Ιόνια, που είναι έργα που σχεδίασε και χρηματοδότησε το ΠΑΣΟΚ. Έχουν μεγάλες προοπτικές, είναι το πιο προνομιακό γεωοικονομικού «οικόπεδο» στη χώρα, γιατί είναι στη συμβολή των δύο μεγάλων αξόνων. Τα Γιάννενα έχουν το ευτύχημα να έχουν μια γερή παραγωγική δομή και πάνω εκεί μπορούμε να χτίσουμε πολλά περισσότερα», κατέληξε.