Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γιάννενα, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων.
Το χαρακτηριστικό της πολύ μεγάλης αυτής κινητοποίησης στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές ήταν και η έκφραση με πολλούς τρόπους για απόδοση δικαιοσύνης ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών και την απώλεια 57 ανθρώπων.
Η συγκέντρωση στον χώρο της οδού Αβέρωφ κοντά στο Εργατικό Κέντρο ξεκίνησε με ομιλίες από εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων και στη συνέχεια ξεκίνησε και η πορεία στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα εργασιακά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα καθώς και αγρότες, κ.α.
Σε δηλώσεις τους ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου κ. Κονταξής μίλησε για την ανάγκη απόδοσης δικαιοσύνης για τα Τέμπη ενώ ζήτησε ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων κ. Γρίβας αναφέρθηκε στην συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο των 57 ανθρώπων.
Στην Αθήνα
Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη τη χώρα. Μαζικές ήταν κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδίας» συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Σήμερα η απεργία μας έχει διττό στόχο. Ο ένας είναι ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών και είμαστε εδώ όπως ήμασταν και πέρσι για να δώσουμε λόγο τιμής, ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όσο υψηλά κι αν βρίσκονται. Δεύτερος λόγος είναι ότι ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να επιβιώσει με αυτούς τους μισθούς και με την ακρίβεια που υπάρχει. Όλοι μαζί οι
εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκινάμε σήμερα μια μάχη. Τη μάχη της κοινωνικής αντιπολίτευσης απέναντι στις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι φτάνει πια ως εδώ, δεν αντέχουμε άλλο», δήλωσε το μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή.