Με ταχύτατους ρυθμούς και σε πολλαπλά επίπεδα συνεχίζει την ανοδική της πορεία η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Η γαλακτοβιομηχανία με σταθερά και μεθοδικά βήματα, ακολουθεί τον σχεδιασμό της διοίκησης με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του χώρου με παρουσία των προϊόντων της σε πάνω από 50 χώρες.
Στα πλαίσια αυτής της ανόδου, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των 50 προσλήψεων, σηματοδοτώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου.
Με την πρόσληψη των 50 ατόμων η Γαλακτοβιομηχανία αριθμεί συνολικά 550 υπαλλήλους.
Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «ανάμεσα στα δέκα πράγματα που θέλει κάθε ηγέτης μιας εταιρείας είναι και η ανακοίνωση προσλήψεων».
Οι περισσότερες θέσεις αφορούν την παραγωγική διαδικασία δηλαδή την παραγωγή φέτας, άλλων τυριών, τη ζώνη γάλακτος και τη ζώνη γιαούρτης.
Οι προσλήψεις καλύπτουν ουσιαστικά τις επιπλέον ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας. Η επένδυση αφορούσε μεταξύ άλλων αναβάθμιση τεχνολογικών υποδομών.
«Στις τιμές κινούμαστε σύμφωνα με την αγορά»
Για τις τιμές δεν υπήρξε ανακοίνωση καθώς η γαλακτοκομική περίοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ωστόσο, ο κ Παναγιωτάκης έσπευσε να πει πως κινούνται σύμφωνα με την αγορά: «κινούμαστε με βάση την αγορά και η αγορά δε δείχνει ούτε πράξεις ανάτασης ούτε μείωσης, αλλά ούτως ή άλλως, η διαφορά μας στην ονομαστική τιμή είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ήταν αρκετά λεπτά και είναι… αρκετά λεπτά. Ότι και να γίνει, η υφιστάμενη τιμή είναι ήδη η υψηλότερη».
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα.
Ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε «πως υπάρχει μια διασπορά παραγωγών από πολύ μικρούς ως πολύ μεγάλους. Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθώς οι πολύ μικροί για λόγους βιωσιμότητας τείνουν να εκλείψουν και οι πολλοί μεγάλοι δεν είναι τόσοι πολλοί για να καλύπτουν τις απώλειες από τους μικρούς. «Είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο, είναι εθνικό θέμα. Σήμερα παράγεται αιγοπρόβειο γάλα περί τους 600.000 τόνους και χρόνο με το χρόνο κινούνται πτωτικά αυτά τα νούμερα» είπε, για να υπογραμμίσει ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη σύμπραξη όλων και φυσικά της ίδιας της πολιτείας.
Χρειάζεται «οδικός χάρτης με ορίζοντα πενταετίας»
Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτησή του αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει ώστε να προστατευτεί το εθνικό προϊόν που είναι, σύμφωνα με τον ίδιον, το γάλα.
Όπως είπε: «Αναγκαίος είναι ένας οδικός χάρτης με ορίζοντα πενταετίας. Ο οποίος να ακολουθηθεί από όλους». Μάλιστα, η γαλακτοβιομηχανία έχει ήδη προχωρήσει και εφαρμόζει project στο οποίο συμμετέχουν παραγωγοί που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της Δωδώνης, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τις ενέργειες της προς αυτή τη κατεύθυνση ενίσχυσης και προστασίας των παραγωγών.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ