Οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα στους πάγκους των ψαράδικων ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας
Ακριβότερα θα είναι τα Σαρακοστιανά είδη. Το τραπέζι που θα στρωθεί θα είναι κατά πολύ ακριβότερο.
Ήδη, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα στους πάγκους των ψαράδικων ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας όπου κατεξοχήν οι περισσότεροι επιλέγουν να φάνε χταπόδι, καλαμάρι και άλλα θαλασσινά. Όλα έχουν αυξηθεί ενώ και τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι ακριβά.
Οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν και να αγοράσουν είδη για τη Σαρακοστή.
Στους πάγκους των ιχθυοπωλείων είναι πολλά τα είδη και διαφορετικές οι τιμές των θαλασσινών. Οι τιμές έχουν διακυμάνσεις ανάλογα για το εάν πρόκειται για ψάρια ιχθυοτροφείου ή για ανοιχτής θάλασσας.
Για παράδειγμα το καλαμάρι πωλείται προς 12 ευρώ το κιλό ενώ πολύ ακριβότερο είναι το χταπόδι που φτάνει ακόμη και τα 22 ευρώ το κιλό.
Ψάρια όπως: σαρδέλα, γόπα, τσιπούρα, λαβράκι έχουν διαφορετικές τιμές.
Τα οστρακοειδή έχουν και αυτά ακριβύνει.
«Ο κόσμος ρωτάει και παραγγέλνει»
Βρεθήκαμε σε μεγάλο ιχθυοπωλείο της πόλης προκειμένου να καταγράψουμε την κίνηση αλλά και την διαμόρφωση των τιμών που κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνουν ίδιες όσο πλησιάζει η Σαρακοστή.
Στους πάγκους βρίσκει κανείς ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά. Ήδη, η ζήτηση είναι αυξημένη καθώς πολλοί είναι οι καταναλωτές που παραγγέλνουν για την Καθαρά Δευτέρα. «Υπάρχει μεγάλη ροή. Ο κόσμος ρωτάει για τιμές και κάνει παραγγελίες. Οι τιμές είναι διαφορετικές ανάλογα με το προϊόν εάν είναι ιχθυοκαλλιέργειας ή ανοιχτής θάλασσας. Για παράδειγμα το χταπόδι έχει ακριβύνει καθώς και οι γαρίδες είναι ακριβότερες. Ωστόσο, οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να πάρουν λίγα από όλα. Προτιμούν την ποιότητα και όχι την ποσότητα», μας εξηγεί η Άρτεμις που είναι στην πώληση, συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να πάρουν ψημένα τα ψάρια τους καθώς με μικρό κόστος γλιτώνουν την ταλαιπωρία του καθαρίσματος ή του τηγανίσματος.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ