Στις 16 Απριλίου, ο Στέφανος Ντούσκος θα παραλάβει απευθείας από την αρχιέρεια τη Φλόγα που θα διαβιβαστεί σε ακόμη 599 λαμπαδηρομείς
Στις 30 Ιουλίου 2021 ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Γιαννιώτης σκιφίστας, λίγους μήνες αφού εξασφάλισε την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024, άκουσε την ευχάριστη είδηση πως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τον επέλεξε για πρώτο λαμπαδηδρόμο, στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων της «Πόλης του Φωτός». Μια απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου.
Στις 16 Απριλίου, ο Στέφανος Ντούσκος θα παραλάβει απευθείας από την αρχιέρεια τη Φλόγα που θα διαβιβαστεί σε ακόμη 599 λαμπαδηρομείς έως ότου φθάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 26 Απριλίου, για να παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον αρχηγό της εθνικής πόλο που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο, Γιάννη Φουντούλη.
Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο, αμέσως μετά την απόφαση της ΕΟΕ, να είναι αυτός ο πρώτος λαμπαδηδρόμος… θέλοντας να ψυχανεμιστεί τα πρώτα συναισθήματά του, να καταγράψει τις πρώτες αντιδράσεις του, λίγη ώρα αφού ο ίδιος θα είχε μάθει την ευχάριστη είδηση.
«Τιμή! Ένα ακόμη όνειρό μου που γίνεται πραγματικότητα… να είμαι πρώτος λαμπαδηδρόμος. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ελληνική Ολυμπιακή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή, τόσο για εμένα όσο και για την ελληνική κωπηλασία,» δήλωσε γεμάτος χαρά, ικανοποίηση και προσμονή ο 26χρονος σκιφίστας, Στέφανος Ντούσκος.
Αναλυτικά, ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρώτος λαμπαδηδρόμος στο Παρίσι, Στέφανος Ντούσκος, δήλωσε: «Ανυπομονώ! Είναι για εμένα μια μεγάλη στιγμή. Ένα ακόμη όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, να είμαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου ονείρου που προηγήθηκε, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Τόκιο».
Αναφορικά για την πορεία της προετοιμασίας του για το επόμενο μεγάλο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ο 26χρονος σκιφίστας σημείωσε πως «Η προετοιμασία μου πηγαίνει πολύ καλά. Δυστυχώς, έχασα το μετάλλιο για κλάσματα του δευτερολέπτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά με την καθοδήγηση του προπονητή μου συνεχίζουμε δυνατά. Φέτος, έκανα προετοιμασία στη Σιέρρα Νεβάδα. Επιλέγουμε πάντα το υψόμετρο. Πέρυσι είχαμε κάνει στο Μπέλμεκεν της Βουλγαρίας. Είπαμε να πάμε για ό,τι καλύτερο αυτή τη χρονιά, με μεγάλο στόχο το Παρίσι, όπου εκεί επικεντρωνόμαστε για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε και πάλι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία, για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».
Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στους νέους αθλητές και αθλήτριες που παλεύουν για να χαρίσουν διακρίσεις στην Ελλάδα, το μήνυμα του γιαννιώτη πρωταθλητή ήταν: «Να μην τα παρατούν ποτέ. Ακόμη κι αν αποτυγχάνουν… να μην τα παρατούν. Θέλω να τους πω πως κι εγώ απέτυχα αρκετές φορές πριν ανέβω στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο. Μετά τις αποτυχίες… γινόμαστε πιο δυνατοί. Κι από την πλευρά μου, προσπαθώ παράλληλα με τη διεκδίκηση των δικών μου υψηλών στόχων να βοηθήσω τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην κωπηλασία να μπουν στο σωστό δρόμο. Μετά τις επιτυχίες, έχεις χρέος να βοηθήσεις τους νεότερους».