Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Η Ήπειρος στους πρωταθλητές του τουριστικού στίβου
Η Ήπειρος στους πρωταθλητές του τουριστικού στίβου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 11:13

toyristikos16 5 2018

Ρεκόρ επισκεψιμότητας αναμένεται να καταγράψει και φέτος – Στρ. Ιωάννου «Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, είναι πλέον καταδικασμένο να πάει καλά»

Ένας από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς της Ελλάδας είναι η Ήπειρος, με τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που την επισκέπτονται να αυξάνονται με πολύ ψηλούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Η Ήπειρος προσκαλεί τους τουρίστες να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει κι εκείνοι με την σειρά τους, όχι απλά ανταποκρίνονται, αλλά φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παραδοσιακή φιλοξενία, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πολυδιαφημιζόμενους προορισμούς.

Παρά την τουριστική της απομόνωση κατά το παρελθόν, τα τελευταία χρόνια καταγράφει ρεκόρ επισκεψιμότητας, λόγω του πλούτου σε φυσικό κάλλος, πολιτιστική κληρονομιά, τοπική κουζίνα και πρωτογενή παραγωγή. Παράλληλα, διαθέτει καταλύματα, που καλύπτουν όλα τα γούστα, από συμβατικά μέχρι εξεζητημένα, χωρίς να εκλείπει ποτέ, η ζεστή φιλοξενία και η προώθηση της ταυτότητάς της.

Με αυτά τα «όπλα», τοποθετείται στον τουριστικό στίβο, συνθέτοντας ένα προϊόν που προσελκύει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Στράτος Ιωάννου, εκτίμησε πως η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια δεν σχετίζεται με τη χρονική συγκυρία και τα προβλήματα των γειτονικών χωρών. «Αυτό απαντά και στον προβληματισμό που αναπτύσσεται φέτος, ότι ίσως αντιμετωπίσουμε προβλήματα επειδή φαίνεται να πηγαίνουν καλά η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Μαρόκο.

Εμείς εισπράττουμε διαφορετικά μηνύματα στην πράξη και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα γιατί η Ήπειρος δεν έχει ακόμη εισπράξει τα οφέλη από την λειτουργία της Ιόνιας Οδού», σημείωσε αρχικά ο κ. Ιωάννου.

Αναφερόμενος στα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων, υπογράμμισε με έμφαση πως το αεροδρόμιο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας είναι πλέον καταδικασμένο να πάει καλά.

Κράτησε αποστάσεις πάντως από όσα ανακοινώνονται κατά καιρούς για την έναρξη πτήσεων από διάφορες χώρες, προσθέτοντας πως το βέβαιο είναι ότι ο αριθμός των πτήσεων θα αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια.

«Πήρε τη σειρά του με τις παρεμβάσεις που έγιναν και την αναβάθμισή του, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει εξαιρετικά. Δε γνωρίζω αν υλοποιηθούν όλα όσα λέγονται, για τις πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά αν δεν γίνουν αυτές, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν άλλες και ο αριθμός θα αυξηθεί. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είναι πως έχει μεγάλη σημασία η συνεργασία με τις εταιρείες, γιατί είναι άλλο να συζητάς με έναν κρατικό φορέα που έχει τη διαχείριση ενός αεροδρομίου και άλλο με μία ιδιωτική εταιρεία που θέλει να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, άρα να φέρει περισσότερα αεροπλάνα, άρα να φτάσει στην Ήπειρο περισσότερος κόσμος», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

 

papastratos300x250