Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ - 10εκ. ευρώ επιπλέον στην Περιφέρεια Ηπείρου, για έκτακτες ανάγκες
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ - 10εκ. ευρώ επιπλέον στην Περιφέρεια Ηπείρου, για έκτακτες ανάγκες Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 13:08

xaritsis12 5 2018

Τη διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού του συνεχιζόμενου έργου της «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων Περιφέρειας Ηπείρου 2017-2019», που πλέον θα έχει προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ και όχι 18 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018 (ΣΑΕΠ-530), τους οποίους η κυβέρνηση διαθέτει στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών των καταστροφών που προκλήθηκαν λόγω εντόνων καιρικών φαινομένων.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, τονίζει ότι «Με τη συγκεκριμένη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η μέριμνα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της Ηπείρου, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον της για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά : «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Υπουργού, η οποία επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως και με έργα τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας, και ειδικότερα της Ηπείρου, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει σε πλήθος περιπτώσεων ότι έχει άμεσα αντανακλαστικά για όποιες περιπτώσεις χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις και εργάζεται μεθοδικά και με στοχευμένες δράσεις, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και εν γένει το δημόσιο συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση ημετέρων».

 

papastratos300x250