Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Επί τάπητος, οι διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών
Επί τάπητος, οι διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 10:37

okseovasiki12 5 2018

Ξεκίνησε χθες στα Ιωάννινα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Ξεκίνησε χθες στα Ιωάννινα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών - από τη θεωρία στην πράξη», οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Το Συνέδριο διοργανώνουν η Εταιρεία Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τη Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Διευθυντής ο Καθηγητής Μ. Ελισάφ).

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος και του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα.

Σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, θα συζητηθούν σε βάθος οι διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών που είναι συχνές στην κλινική πράξη, απασχολούν ιατρούς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων που συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διάγνωση και αντιμετώπιση τους και επηρεάζουν τη νοσηρότητα και την επιβίωση των ασθενών. Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν 500 περίπου ιατροί όλων των ειδικοτήτων από όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συνεδρίου αποτελούν η εκτεταμένη συζήτηση περιστατικών της κλινικής πράξης που βοηθά στην κατανόηση αυτών των διαταραχών και η χορήγηση στους συνέδρους πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού και εκτεταμένης σύγχρονης βιβλιογραφίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στους στόχους αλλά και στις πρωτοτυπίες αυτού του συνεδρίου που για ακόμη μια φορά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και από το οποίο αναμένεται να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα και ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250