Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ - «Κατηγορώ» κατά των γιατρών για το αντιεμβολιαστικό κίνημα
4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ - «Κατηγορώ» κατά των γιατρών για το αντιεμβολιαστικό κίνημα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 16:38

katigoro11 5 2018

Στο επίκαιρο θέμα των εμβολιασμών και του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ήταν αφιερωμένη η 4η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την Παιδιατρική του ΠΓΝΙ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Καφετζής ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως αποτελεί ευτύχημα για την Ελλάδα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, έχοντας αντιληφθεί την ανάγκη και την ελπίδα που αυτός παρέχει.

Την ίδια στιγμή όμως επέκρινε συναδέλφους του ιατρούς, οι οποίοι κατηγορούν τα προγράμματα εμβολιασμών.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, κατ’ αρχάς γιατί συγκριτικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει και τα παιδιά και τον γενικό πληθυσμό από λοιμώξεις. Σήμερα έχουμε ξεχάσει λόγω του εμβολιασμού κάποια νοσήματα όπως η ευλογιά και η διφθερίτιδα.

Όσοι κατηγορούν τα εμβόλια το κάνουν γιατί δεν γνώρισαν τα νοσήματα αυτά. Σε χώρες όμως όπου ο εμβολιασμός σταμάτησε ή υστέρησε, τα νοσήματα επέστρεψαν και αυτό το είδαμε και φέτος στην Ελλάδα με την ιλαρά.

Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν νοσήσει από την ιλαρά και κάποιοι έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ ή είχαν κάνει τη μία από τις δύο δόσεις του εμβολίου», σημείωσε ο κ. Καφετζής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο καθηγητής Παιδιατρικής και διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ Νικ. Χαλιάσος.

 

papastratos300x250