Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Μπροστά σε ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών;
Μπροστά σε ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών; Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 16:14

moro11 5 2018

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας - Φρουρείται στο Νοσοκομείο Φιλιατών, η νεαρή βουλγάρα μητέρα, που ήταν έτοιμη να «πουλήσει» το μωρό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Μπροστά σε μια υπόθεση εμπορίας βρεφών, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να προσδιοριστεί η έκτασή του, βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έχοντας ήδη συλλάβει τρεις γυναίκες από την Βουλγαρία ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στο πλοίο με προέλευση από την Ιταλία βρισκόταν και η νεαρή ετοιμόγεννη Βουλγάρα.

Η ετοιμόγεννη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ μέσα στην καμπίνα του πλοίου εντοπίστηκαν αίματα. Αυτόματα, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο και έσπευσε με ασθενοφόρο να μεταφέρει την γυναίκα στο νοσοκομείο.

Εισερχόμενη στο νοσοκομείο συνοδευόταν και από άλλες δυο συμπατριώτισσές της που και εκείνες ταξίδευαν από την γειτονική Ιταλία με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που δέχτηκε με την είσοδο της στο νοσοκομείο η νεαρή μητέρα, απαντούσε συγκεχυμένα δίνοντας διαφορετικές κάθε φορά πληροφορίες ενώ άλλαζε συνέχεια και τα προσωπικά της στοιχεία.

Αυτή η λεπτομέρεια και η σύγχυσή της, ήταν που κίνησε τις υποψίες του γιατρού αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Φιλιατών αποφασίζοντας να ενημερώσουν την Αστυνομία που κινήθηκε αστραπιαία.

Οι άντρες της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν στο νοσοκομείο όπου η νεαρή Βουλγάρα είχε ήδη φέρει στο κόσμο το μωρό της. Η μητέρα, κληθείσα να απαντήσει σε ερωτήσεις που της έκαναν οι αστυνομικοί παραδέχτηκε ότι το μωρό θα το πουλούσαν ενώ φαίνεται να έχει δώσει και άλλες λεπτομέρειες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις δυο γυναίκες ενώ η μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην Αστυνομία αμέσως μόλις πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- και ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν το μωρό θα δινόταν σε οικογένεια στην Ελλάδα ή αλλού. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

papastratos300x250