Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Έρχεται το Run Greece Ιωάννινα 2018
Έρχεται το Run Greece Ιωάννινα 2018 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 19:03

run greece9 5 2018

Στις 20 Μαΐου στα Γιάννενα για έκτη συνεχόμενη χρονιά – Φέτος, μέσω του αγώνα υποστηρίζεται το έργο της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Για έκτη συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε στα Γιάννινα τον αγώνα δρόμου Run Greece Ιωάννινα 2018, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

και τον Δήμο Ιωαννιτών, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Περιλαμβάνει Αγώνες 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων και αγώνα για τα παιδιά.

Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ καθιέρωσε από το 2013 και ξεκίνησε από τα Ιωάννινα, σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, παρακινεί και προτρέπει όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν και να επιλέξουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καττής, καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας WIND Βασίλης Καλούδης μίλησαν για τον αγώνα που εντάσσεται στα πλαίσια της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος.

Ουσιαστικά, όλοι τους αναφέρθηκαν στην αξία της συμμετοχής αλλά και της προσφοράς καθώς και φέτος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό θα διατεθεί στην Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας.

Για ακόμη μια φορά χιλιάδες δρομείς αναμένεται με την συμμετοχή τους να ενισχύσουν το κοινωνικό έργο καθώς κάθε χρονιά επιλέγεται και δίνεται ένα χρηματικό ποσό σε οργανισμούς ή συλλόγους με κοινωνική προσφορά.

«Τρέχουμε για την Επιληψία»

Τις λεπτομέρειες για τη στήριξη του αγώνα και την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφοράς έδωσε ο εκπρόσωπος της WIND Βασίλης Καλούδης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για 6η χρονιά η WIND στέλνει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας μέσα από τη συμμετοχή στο Run Greece Ιωάννινα. Σταθερός μας στόχος είναι η στήριξη του αθλητισμού σε συνδυασμό με την προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δείχνουμε ποιοι είμαστε και φέτος για να δυναμώσουμε το έργο της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας στην περιοχή. Παράλληλα, διακεκριμένοι αθλητές, δείχνουν το δρόμο με την ομάδα μας WIND Running Team για υψηλές επιδόσεις ενώ στα καταστήματά μας «τρέχουν» ήδη μεγάλες προσφορές σε συμβόλαια Κινητής, Σταθερής, Internet και φυσικά της νέας μας συνδρομητικής τηλεόρασης WIND VISION».

Την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) εκπροσώπησε η κα Βίκυ Κώστα η οποία αφού ευχαρίστησε την WIND για τη σημαντική πρωτοβουλία στήριξης τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά, όλη η επιστημονική και ιατρική κοινότητα θα βρίσκεται στις 18-20 Μαΐου στα Ιωάννινα, για να προάγει τη γνώση στη σωστότερη αντιμετώπιση και φροντίδα των ατόμων με επιληψία και παράλληλα να συμμετέχει σε μια αθλητική διοργάνωση, που φέτος στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με επιληψία, για την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, προάγοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. Θα είμαστε όλοι εκεί για να… Συνεδριάσουμε για την Επιληψία και να Τρέξουμε για την Επιληψία.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπεύθυνη του Ιατρείου Επιληψίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας, Σοφία Μαρκούλα, που και εκείνη στάθηκε στην ανάγκη στήριξης των ατόμων με επιληψία.

Η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (EEEE) ιδρύθηκε το 1956 και είναι μέλος του Παγκόσμιου Γραφείου Επιληψίας (IBE: International Bureau for Epilepsy).

Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Σύλλογο που σκοπεύει στη σωστή και επιστημονική ενημέρωση για την επιληψία, την καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων με επιληψία και την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τα άτομα αυτά εδώ και 4.000 χρόνια. Ποιοι είναι οι σκοποί του Συλλόγου;

- Η πληρέστερη ενημέρωση των ατόμων με επιληψία, ώστε να αντιμετωπίσουν σωστότερα τα προβλήματά τους.

- Η προώθηση της εκπαίδευσης των ατόμων με ειδικό ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την Επιληψία.

- Η αποδοχή και ένταξη, χωρίς προκαταλήψεις, των ατόμων με επιληψία στο κοινωνικό σύνολο, με ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

- Η ανταλλαγή απόψεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για περαιτέρω έρευνα και συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστεί η κοινωνική διάσταση του κοινωνικού προβλήματος.

- Ο προσδιορισμός των αναγκών των ατόμων με επιληψία σε εθνική και τοπική βάση.

- Η παρότρυνση των κυβερνήσεων και των υπουργείων υγείας να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των ατόμων με επιληψία, η ενημέρωση, μόρφωση, διάγνωση, θεραπεία, πρόληψη και φροντίδα.

Στα Ιωάννινα, πρόκειται να λειτουργήσει Γραφείο Επιληψίας της «Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (EEEE)».

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου ο κ. Καλούδης προσέφερε ο ποσό των 2.500€ στον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΟ ΑΝΘΟΣ» της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΝΤΟΥΡΑΧΑΝΗΣ. Ο Σύλλογος ενισχύθηκε ύστερα από πρόταση της ομάδας της Περιφέρειας Ηπείρου που κέρδισε τον Τελικό του Run Greece 2017 στην κατηγορία Γυναικών.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ και τον Αγώνα Παιδιών στο Run Greece Ιωάννινα έχουν ήδη ξεκινήσει. Δυνατότητα εγγραφής υπάρχει μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr και με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν στα παρακάτω σημεία: Περιφέρεια Ηπείρου – Δήμος Ιωαννιτών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

 

papastratos300x250