Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Παραιτήθηκε με αιχμές ο Ν. Γερασιμίδης
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Παραιτήθηκε με αιχμές ο Ν. Γερασιμίδης Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 10:54

gerasimidis10 5 2018

Την παραίτησή του, από την θέση του Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων, υπέβαλλε ο Νίκος Γερασιμίδης. Τη θέση του, όπως όλα δείχνουν παίρνει η πρώην πρόεδρος Μάρθα Παπαδοπούλου.

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος, πριν από μερικές ημέρες έλαβε επιστολή από την Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού με την οποία ζητούνταν η επαναφορά ορισμένων εκ των παλιών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος στην παραίτησή του, χαρακτηρίζει την επιστολή αυτή ως απαράδεκτη και σημειώνει ότι «σας έχω αποστείλει για πολλοστή φορά τον φάκελο των παραιτήσεων των παλαιών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των αναφορών- καταγγελιών των εργαζομένων, των εφοριών των σωμάτων Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και των οικονομικών εκκρεμοτήτων που παρέλαβα από ένα ακέφαλο Περιφερειακό Τμήμα».

Και στην επιστολή συνεχίζει: «Δυστυχώς σε όλα αυτά κωφεύσατε χάριν ανίερων συμμαχιών που σχηματίστηκαν και προσπαθείτε με επιτυχία να φέρετε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο αμαρτωλό παρελθόν... Οι μεθοδεύσεις που ακολουθούνται από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σίγουρα δεν συνάδουν με τα ιδεώδη και τις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος».

Σε δηλώσεις του στο ITV ο κ. Γερασιμίδης κατήγγειλε ότι με τις ευλογίες της κυβέρνησης προκηρύχθηκαν εκλογές, που θα διενεργηθούν με δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με το προηγούμενο καταστατικό. Αυτό σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο επί 210 εγγεγραμμένων, ενεργών μελών, δικαίωμα ψήφου θα έχουν... επτά.

«Πρόκειται για μία σημαδεμένη τράπουλα και παρωδία. Δε γίνεται να συνεργαστούμε με ανθρώπους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, να ενισχύσουμε πολιτικές συμμαχίες, όπως και την επιστροφή σε ένα παρελθόν που καταδικάστηκε από όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, σε άλλη επιστολή τους τα μέλη του Δ.Σ. κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και κάνουν λόγο για παράνομο διορισμό της κας Παπαδοπούλου.

 

papastratos300x250