Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Αθλητικά 3ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - 1.000 αθλητές έζησαν ένα διαφορετικό δρομικό ραντεβού
3ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - 1.000 αθλητές έζησαν ένα διαφορετικό δρομικό ραντεβού Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 11:05

imimarathonios9 5 2018

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές συμμετείχαν στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων και τον αγώνα 5km,τρέχοντας σε μια μοναδική διαδρομή δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα.

Με σύμμαχο τον καιρό που έκανε το χατήρι, στους δρομείς έζησαν ένα διαφορετικό δρομικό ραντεβού, με πρωταγωνιστές όλους όσοι έσπευσαν να λάβουν μέρος στον ταχύτερο ίσως ημιμαραθώνιο της χώρας. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Νικητής του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων ήταν ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης, ο οποίος κατέχει πλέον το ρεκόρ διαδρομής, καθώς πέτυχε μια καταπληκτική επίδοση τερματίζοντας σε 1:12:10. Δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Τσώλης, με χρόνο 1:18:12 και τρίτος ο Αλέξανδρος Ράπτης με χρόνο 1:20:34.

Πολύ δυνατές ήταν όμως και η γυναίκες που έτρεξαν στην διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Τζαλοκώστα με χρόνο 1:37:53, δεύτερη ήταν η Νικολέτα Τζαβάρα σε 1:38:28 και την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε η Λαμπρινή Ντούτση με χρόνο 1:42:44.Το θερμό χειροκρότημα από το κοινό που είχε κατακλύσει την Πλατεία Μαβίλη κέρδισαν και οι υπόλοιποι αθλητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα, τερματίζοντας με το χαμόγελο στα χείλη.

Εκατοντάδες ήταν οι δρομείς που συμμετείχαν και στον Νυχτερινό Αγώνα (Entry Race) των 5km,οι οποίοι έτρεξαν με θέα το ομορφότερο κομμάτι της λίμνης των Ιωαννίνων.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Αυγήτας ο οποίος τερμάτισε σε 0:17:00. Δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής, τερμάτισε ο Βασίλης Τσιρώνης σε 0:17:03 αφήνοντας πίσω του τον Βαγγέλη Μουρτζιάπη ο οποίος τερμάτισε 3ος με ελάχιστη διαφορά και χρόνο 0:17:06.

Στην κατηγορία των γυναικών, 1η τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου σε 0:20:39, 2η ήταν η Στυλιανή Λεονιδάκη με χρόνο 0:23:12 και 3η τερμάτισε η Ευαγγελία Ζήση σε 0:23:31.

Ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία κερδίζοντας τις εντυπώσεις, καθώς τα θετικά σχόλια αθλητών κι επισκεπτών αποδεικνύουν, πως πρόκειται για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα.

«Συνδιοργανωτές του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Event «My Adventure» και ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου. Οι αγώνες τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντών, πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων, σχολείων και πολιτών, οι οποίοι εμψύχωναν κατά μήκος της διαδρομής και στους σταθμούς τροφοδοσίας όλους τους αθλητές. Τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους, καθώς επίσης την Τροχαία Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΙ και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

papastratos300x250