Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ - Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας
Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ - Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 10:10

barkas9 5 2018

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο υπουργός Υγείας, προκειμένου τα Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας να εφημερεύουν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της υπαίθρου του Ν. Πρεβέζης, ζητά να μάθει με επίκαιρη ερώτησή του, ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Όπως αναφέρει «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) αποτελεί μια προοδευτική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, η οποία αλλάζει ριζικά το χάρτη και τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ρίχνοντας το βάρος στην πρόληψη και τη διάγνωση. Μέσω του νέου θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και στην πόλη της Πρέβεζας, αναμένεται να στηριχθεί και αναβαθμιστεί περαιτέρω το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Πρέβεζα.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική στον χώρο της Π.Φ.Υ. στην ύπαιθρο και, ιδιαιτέρως, στα Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας του Ν. Πρεβέζης. Τα συγκεκριμένα Κ.Υ. παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με συνέπεια να μην λειτουργούν με εύρυθμο τρόπο.

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι τα Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου εφημερεύουν εναλλάξ - το Κ.Υ. Πάργας εφημερεύει τις μονές ημέρες του μήνα και το Κ.Υ. Καναλακίου τις ζυγές - την περίοδο που οι υγειονομικές ανάγκες του Δήμου Πάργας είναι αυξημένες, λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Επιπρόσθετα, το πρόβλημα οξύνεται, καθώς η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας πήρε απόφαση (17097 / 26-4-18) για την αναστολή της εφημέρευσης του Κ.Υ. Φιλιππιάδας από 1η Μαΐου του 2018. Το Κ.Υ. Φιλιππιάδας, πλέον, θα λειτουργεί αποκλειστικά σε τακτικό πρωινό ωράριο, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να έχει αναστατωθεί και να αγωνιά για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της».

 

papastratos300x250