Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Με σύνθημα «όχι στο βιοαέριο στη ΒΙ.ΠΕ.»
Με σύνθημα «όχι στο βιοαέριο στη ΒΙ.ΠΕ.» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 17:11

sinthima vioaerio8 5 2018

Κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων

Με σύνθημα «όχι στο βιοαέριο στη ΒΙ.ΠΕ.», οι Επιτροπές Αγώνα και φορέων των κατοίκων των χωριών δίπλα στη ΒΙΠΕ βγήκαν στο δρόμο, για το θέμα των μονάδων παραγωγής βιοαερίου. Η κινητοποίηση σύμφωνα με τους διοργανωτές έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στο σχεδιασμό που προχωρά κανονικά προς το παρόν, για την αδειοδότηση πέντε διαφορετικών μονάδων, ισχύος 2 MW η κάθε μία για την επεξεργασία ζωικών αποβλήτων. Μία εγκατάσταση όμως, που έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων αλλά και των τοπικών φορέων, που έχουν εκφράσει με επίσημο τρόπο και με προσφυγές πλέον στη δικαιοσύνη τις ενστάσεις τους.

Η Βασιλική Αναγνώστου εκ μέρους της Επιτροπής Φορέων για το περιβάλλον και οι κ.κ Θανάσης Αθανασίου και Νίκος Κυριακόπουλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης και της άποψης που έχουν συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής για τις μονάδες και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους τα επόμενα χρόνια.

«Η αγωνία μας δεν είναι μόνο για το βιοαέριο, αλλά είναι συνολικά για την προοπτική της ΒΙΠΕ και της γύρω περιοχής, ειδικά τώρα, που δίνονται νέες άδειες για πτηνοτροφεία. Θεωρούμε, ότι υπάρχει ένας συνολικότερος σχεδιασμός που θα οδηγήσει σταδιακά στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων», τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Λευτέρης Αραμπατζής, σημείωσε ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια, το σύνολο των ΒΙΠΕ της χώρας, εντάσσεται στην κατηγορία των δραστηριοτήτων μεσαίας και υψηλής όχλησης. Αυτό δημιουργεί την προϋπόθεση, ώστε και η ΒΙΠΕ των Ιωαννίνων να αναπτυχθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να φιλοξενεί στην πορεία πολλές ακόμη δραστηριότητες βαριάς βιομηχανίας.

 

papastratos300x250