Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Ισχυρή διαφωνία σε τρία επίπεδα
Ισχυρή διαφωνία σε τρία επίπεδα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 16:03

isxiri diafonia8 5 2018

Κατά της απορρόφησης του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, η Σχολή Καλών Τεχνών

Τα «πυρά» της προς τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στρέφει σχεδόν εξολοκλήρου, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την πρόταση απορρόφησης του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Ξενοφών Μπήτσικας, επανέλαβε πως η Σχολή θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος, ώστε ο σχεδιασμός αυτός να μην υλοποιηθεί.

Τα επίπεδα διαφωνίας της Σχολής είναι τρία, το ακαδημαϊκό πλαίσιο, της ίσης μεταχείρισης και του θεσμικού πλαισίου.

Όπως τόνισε «Δυστυχώς το υπουργείο διόρισε μία επιτροπή, χωρίς κάποιο μέλος της να έχει γνώση καλών τεχνών και δεν ξέρουμε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν. Η πρόταση δεν έλαβε υπόψιν της το στρατηγικό σχεδιασμό της Σχολής και την εικαστική της κατεύθυνση.

Δε γνωρίζουμε τα κριτήρια και πως κάποιοι πιστεύουν ότι θα αποδώσει αποτελέσματα αυτή η συνεργασία».

Παράλληλα σημείωσε, πως ενώ στο σχέδιο νόμου προτείνεται η ίδρυση τριών νέων σχολών, οι δύο εκ των οποίων μονοτμηματικές, αυτό δε γίνεται για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, παρότι έχει προταθεί.

«Η μόνη Σχολή που τιμωρείται είναι η δική μας και έχουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά γιατί αρνούνται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της Σχολής μας. Έχουμε να κάνουμε με μία κατάφωρη καταστρατήγηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας. Δεν είναι θέμα του υπουργείου η άνιση μεταχείριση, αλλά των αρχών του Πανεπιστημίου, που θυσίασαν τη Σχολή μας, αγνοώντας τις αποφάσεις της Σχολής. Ο κ. Αλμπάνης σε πρόσφατη συνάντηση διαβεβαίωνε ότι αν και δεν συμφωνεί, θα στηρίξει την πρότασή μας, ωστόσο η διοίκηση τελικά αδιαφόρησε και στην ουσία μας εμπαίζει, γιατί ποτέ δεν είχε την πρόθεση να μας στηρίξει», πρόσθεσε ο κ. Μπήτσικας.

Στο τρίτο επίπεδο της διαφωνίας της Σχολής Καλών Τεχνών ο κ. Μπίτσικας τόνισε πως με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας δεν τηρήθηκαν οι ακαδημαϊκές διαδικασίες, κάτι που οδηγεί στο τελικό αποτέλεσμα που είναι η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου και της λειτουργίας των συλλογικών του οργάνων.

Καταλήγοντας ο κ. Μπήτσικας έκανε γνωστό πως σήμερα Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η γενική συνέλευση της Σχολής, την Πέμπτη θα παραστεί στη Σύγκλητο και τέλος κάλεσε τους υποψήφιους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις στις εκλογές της 6ης Ιουνίου να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να τοποθετηθούν επί του Σχεδίου Νόμου.

 

papastratos300x250