Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Μ. ΤΖΟΥΦΗ - Νέοι δρόμοι αναγνώρισης και επιτυχιών, για το Πανεπιστήμιο
Μ. ΤΖΟΥΦΗ - Νέοι δρόμοι αναγνώρισης και επιτυχιών, για το Πανεπιστήμιο Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 15:57

tzoufi vouli8 5 2018

Σε νέους δρόμους αναγνώρισης και επιτυχιών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ, σύμφωνα με την Μ. Τζούφη.

Η κα Τζούφη σημείωσε, ότι το νέο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει εξωστρεφή χαρακτηριστικά, γιατί μόνον έτσι θα καταστεί ικανό να διεκδικήσει πόρους και να απασχολήσει μεγαλύτερο αριθμό διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

«Είναι το πρώτο εγχείρημα στην Ελλάδα μετά το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής. Θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο της διαβούλευσης και το εγχείρημα θα προχωρήσει. Η Ήπειρος έχει ανάγκη ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο, δυνατό, μεγάλο, εξωστρεφές με έμφαση στην καινοτομία, γιατί αυτά θα είναι τα Ιδρύματα που θα διεκδικήσουν και θα πάρουν πόρους και δυναμικό τα επόμενα χρόνια. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαθέτει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και αυτό φαίνεται από το επίπεδο των αποφοίτων του, που είναι περιζήτητοι. Είναι επίσης σημαντική η ίδρυση των δύο Κέντρων Έρευνας γιατί μπορούν να αποτελέσουν τη γέφυρα σύνδεσης με όσους έχουν φύγει στο εξωτερικό και με τα Βαλκάνια, που είναι προνομιακό πεδίο των δυνατοτήτων μας», κατέληξε η κα Τζούφη.

 

papastratos300x250