Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Γ. ΣΤΕΦΟΣ - Θετικό βήμα η συνένωση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ
Γ. ΣΤΕΦΟΣ - Θετικό βήμα η συνένωση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 14:03

stefos5 5 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα συγχώνευση ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα ενός ομόφωνου πορίσματος, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το υπουργείο καλεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για να διατυπωθούν απόψεις και παρατηρήσεις των σχετικών ρυθμίσεων. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου και ώρα 09:00.

Προς τη σωστή κατεύθυνση

Στον απόηχο της δημόσιας ανακοίνωσης του σχεδίου για την συνένωση των δυο Ιδρυμάτων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, κληθείς να σχολιάσει, υπογραμμίζει ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση ενώ στέκεται και στην ίδρυση νέων σχολών όπως για παράδειγμα αυτή της Γεωπονικής.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: « Θα κατατεθούν προτάσεις από όλους όσους έχουν ενδιαφέρον. Η συγχώνευση γίνεται με ακαδημαϊκά κριτήρια. Αναβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο με νέες σχολές. Η διαβούλευση θα δώσει ακόμη περισσότερα ερεθίσματα για συζήτηση όπου υπάρχουν διαφωνίες. Το νομοσχέδιο θα δώσει την ευκαιρία, παλιές στρεβλώσεις εάν υπήρχαν, να προσπεραστούν. Είναι κορυφαία στιγμή για την Ήπειρο», τόνισε, δηλώνοντας την ικανοποίησή του.

Όσο για τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί είπε: «Το Πανεπιστήμιο είναι θέμα όλων και όχι μόνο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την συγχώνευση αναβαθμίζεται και πάμε σε ένα πανεπιστήμιο πανηπειρωτικό» είπε καταλήγοντας.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για την δίχρονη εκπαίδευση ο κ. Στέφος αποδίδει τα εύσημα στο δήμο Ιωαννιτών που κινήθηκε στην κατεύθυνση έναρξης του προγράμματος σημειώνοντας την αξία της εισόδου των μικρών παιδιών στην εκπαίδευση.

Τέλος, αναφορικά με το Καλλιτεχνικό σχολείο, ο κ. Στέφος ξεκαθαρίζει ότι η όλη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας σταματά κυρίως εξαιτίας της δυσκολίας του δήμου Ιωαννιτών να βρει κτήριο για να μπει μπροστά το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα που στοχεύει στην ανάδειξη συνολικά της καλλιτεχνίας.

 

papastratos300x250