Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Τέτοιες ενέργειες πλήττουν συνολικά τις αξίες της εκπαίδευσης
Τέτοιες ενέργειες πλήττουν συνολικά τις αξίες της εκπαίδευσης Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 11:23

energeies4 5 2018

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που έγιναν στο ιστορικό κτίριο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, καταδικάζει απερίφραστα με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν πλήττουν μόνο ένα ιστορικό σχολικό κτίριο, αλλά συνολικά τις αξίες της εκπαίδευσης.

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο χώρο του σχολείου και μεριμνούμε τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για την εμπέδωση κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στη σχολική κοινότητα. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών που εκδήλωσε την πρόθεσή της να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Η κατάσταση αναφορικά με την εκδήλωση τέτοιας μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, η οποία εκδηλώνεται κάνοντας χρήση των διακριτικών ονομάτων σχολικών μονάδων και δημιουργώντας έναν ιδιότυπο «ανταρτοπόλεμο» μέσα στην μαθητική (ιδιαίτερα ευαίσθητη) κοινότητα πρέπει να σταματήσει εδώ, πριν υπάρξει περαιτέρω εκτροχιασμός. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να εξάρουμε την ψύχραιμη και ώριμη στάση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας που κινήθηκαν θεσμικά διατηρώντας ένα γόνιμο και δημιουργικό κλίμα που τόσο έχει ανάγκη η σχολική κοινότητα το επόμενο διάστημα» αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και καλεί .τις συμπράττουσες κοινότητες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων να εγκύψουν στο πρόβλημα και να δράσουν θεσμικά, ώστε τελικά τέτοιες συμπεριφορές να απομονωθούν και σε βάθος χρόνου να εξαλειφθούν αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού. «Από κοινού, χωρίς συγκαλύψεις και συμψηφισμούς, δίνοντας τη διάσταση που έχουν τέτοιου είδους περιστατικά, θα εμπεδωθεί η συλλογική ταυτότητα και θα προαχθεί η Παιδεία και ο Πολιτισμός που κάθε φορά όλοι μας επικαλούμαστε» καταλήγει.

 

papastratos300x250