Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Περιφερειακό κέντρο για την ανάπτυξη καινοτομίας
Περιφερειακό κέντρο για την ανάπτυξη καινοτομίας Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 15:19

madalovas1 5 18

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τα Ιωάννινα έχουν τα περιθώρια να αναδειχθούν σε ένα σύγχρονο περιφερειακό κέντρο καινοτομίας και υπάρχουν εξελίξεις που συνηγορούν σε αυτό.

Στις εργασίες του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου P&I, που φέτος έγιναν στην πόλη μας, τον Δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αθανάσιος Μανταλόβας, ο οποίος έθεσε αυτή τη διάσταση.

Περισσότερα από 350 στελέχη από διάφορες χώρες της Ευρώπης βρέθηκαν για 15 ημέρες στα Γιάννενα.

Η επιλογή της πόλης των Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση των ετήσιων εργασιών του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου, αποτελεί σημαντικό γεγονός, αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Συνεισφέρει στην τοπική οικονομία και συνδράμει σημαντικά στην πολιτική στόχευση της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά στην καθιέρωση της πόλης ως διεθνές κέντρο συνεδριακού τουρισμού αλλά και ως μιας πόλης με εξωστρεφή χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος, η εγκατάσταση της θυγατρικής εταιρείας P&I Hellas στα Γιάννενα έχει συνεισφέρει στην τοπική αγορά εργασίας και στην τοπική οικονομία 40 νέες θέσεις εργασίας, που προβλέπεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Αν μάλιστα επαληθευτούν οι προθέσεις του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου, για τις οποίες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τριάδη, τότε θα μπορούμε να αναφέρουμε τεκμηριωμένα ότι τα Γιάννενα καθιερώνονται ως επενδυτικός προορισμός καινοτόμων επιχειρήσεων, με παράλληλη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μανταλόβας «Τα Γιάννενα μπορούν να εξελιχθούν σε ένα περιφερειακό Κέντρο για την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό, αν όχι καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσουν κινητήριοι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία συστημάτων καινοτομίας στην πόλη. Η εταιρεία σας η P&I Hellas μπορεί να βοηθήσει και να συνεισφέρει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη μας ελκυστική, έξυπνη, δημιουργική και σε αυτή την προσπάθεια, να γνωρίζετε ότι βοηθάτε σημαντικά».

 

papastratos300x250