Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα, ο ελληνικός στρατός»
«Ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα, ο ελληνικός στρατός» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 17:17

elinikos stratos24 4 18

Η 8η Ταξιαρχία/ΜΠ τίμησε τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο τίμησε στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα, η 8η Ταξιαρχία/ΜΠ, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετών πολιτών, μεταξύ αυτών και μαθητών από σχολεία της περιοχής.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ για την ημέρα, με τις πρώτες αναφορές να γίνονται για το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου από το 1864 είναι προστάτης του Στρατού Ξηράς.

Στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής τονίζει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις πέραν της γνωστής, μακροχρόνιας απειλής από τα ανατολικά αντιμετωπίζουν την καθημερινή αμυντική πραγματικότητα και οραματίζονται τη νέα μορφή τους, χωρίς να αποκόπτονται από τις ρίζες τους.

«Σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο, όμως εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, ο ελληνικός στρατός στο πλαίσιο και της διακρατικής συνεργασίας είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα. Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της μαχητικής, αποτρεπτικής ικανότητας του στρατού μας και με σχεδιασμό θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αλλαγές πριν αυτές επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες», αναφέρεται στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή της 8ης ΤΑΞ Μ.Π, Ταξίαρχο κ. Μπολομύτη και στη συνέχεια παρουσίαση των οπλικών συστημάτων από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Ταξιαρχίας, αλλά και εθνοφύλακες.

 

papastratos300x250