Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΙ - Περί διακοπής νερού στην Ανατολή και λυματολάσπης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΙ - Περί διακοπής νερού στην Ανατολή και λυματολάσπης Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 12:07

limatolaspi19 4 18

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Για ώρες έμεινε χωρίς νερό η Ανατολή εξαιτίας της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό. Η βλάβη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό για πολλές ώρες ολόκληρη η περιοχή. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου έσπευσαν και ξεκίνησαν τις εργασίες που ήταν πολύωρες καθώς χρειάστηκε η αντικατάσταση του σωλήνα.

Η υδροδότηση ξεκίνησε το απόγευμα με τα χαμηλά σημεία να έχουν πρώτα νερό ενώ χρειάστηκε ώρα μέχρι να ξαναδούν νερό στις βρύσες όσοι μένουν πιο ψηλά, καθώς απαιτείται να δουλέψει το δίκτυο.

Ο κ. Χρυσοστόμου, μιλώντας για το θέμα αναφέρθηκε και στην γραφειοκρατική διαδικασία καθώς εξαιτίας των αυξημένων ελέγχων, χρειάζεται χρόνος για να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα υλικά για την αποκατάσταση έκτακτων ζημιών.

Κλήση από τον εισαγγελέα…

Στο μεταξύ, ο κ. Χρυσοστόμου ρωτήθηκε για την εξέλιξη του θέματος που είχε αναδείξει το Itv. Επρόκειτο για τα λύματα που έπεφταν μέρα μεσημέρι, στην θέση της Σκάλας λίγα μέτρα μακριά από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ. Ο αντιπρόεδρος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι από βλάβη του αντλιοστασίου αλλά πιθανά από παρακείμενες οικίες. Ο κ. Χρυσοστόμου κλήθηκε από τον εισαγγελέα και η όλη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση της λυματολάσπης, ο κ. Χρυσοστόμου εξήγησε ότι έχουν έτοιμη μελέτη από την ΔΕΥΑΙ για την επεξεργασία της λυματολάσπης ενώ όπως ανέφερε, την ερχόμενη Παρασκευή θα περάσει από Δ.Σ. η αποδοχή του αναδόχου για την μεταφορά της λυματολάσπης.

 

papastratos300x250