Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Προτεραιότητα η αξιοποίηση του Γιαννιώτικου Σαλονιού
Προτεραιότητα η αξιοποίηση του Γιαννιώτικου Σαλονιού Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 16:56

gianniotiko saloni17 4 18

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Τι δηλώνει η εντεταλμένη σύμβουλος για τα κληροδοτήματα Γωγώ Γιώτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στα χέρια του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο το Πάρκο Πυρσινέλλα που είναι γνωστό σαν Γιαννιώτικο Σαλόνι. Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια του ίδιου του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων, το Πάρκο… επέστρεψε εκεί όπου ανήκει: Στο Δήμο Ιωαννιτών και στους πολίτες!

Την σκυτάλη…ανέλαβε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα Κληροδοτήματα κα. Γωγώ Γιώτη. Η κα. Γιώτη με θέληση και επιμονή, επιστράτευσε όλες τις δυνάμεις του δήμου, προκειμένου ο χώρος να καθαριστεί ενώ έχει κάνει τους τελευταίους μήνες μια τεράστια προσπάθεια ώστε να τελεσφορήσουν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Και είναι πολλές…

«Το Πάρκο Πυρσινέλλα ή Γιαννιώτικο Σαλόνι, ένα τμήμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Γιαννιώτες. Να μην ξεχνάμε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να επιστρέψει στο Δήμο μας. Με συχνές πιέσεις του Δημάρχου μας Θωμά Μπέγκα, του συντονιστή κ. Μιχελάκη καθώς και των τεσσάρων βουλευτών του Νομού δόθηκε λύση στο ζήτημα. Ιδιαίτερα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος ανέλαβε να προχωρήσει πολλά ζητήματα σε συνεργασία με τον δήμαρχο προκειμένου να επιστρέψει το πάρκο στους Γιαννιώτες. Προχωράμε αργά και σταθερά να επιλύσουμε χρονίζοντα προβλήματα» επισημαίνει η κα. Γιώτη δίνοντας την πραγματική διάσταση των θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Πάρκο δεν έχει ενιαίο χαρακτήρα…

Η εντεταλμένη σύμβουλος ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι τα ζητήματα του Πάρκου είναι πολλά και απαιτούν χρόνο και υπομονή καθώς πριν την παραχώρηση στο Δήμο, το Πάρκο δόθηκε με τον 4467/2017 ως πάρκο και άλσος ενώ είχε προηγηθεί και η ανάρτηση των δασικών χαρτών στους οποίους το Πάρκο δεν έχει ενιαίο χαρακτήρα. «Προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των κτηρίων ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Κατατέθηκε φάκελος από το φθινόπωρο ( τέλη Οκτωβρίου ) στο δασαρχείο για παροχή γνωμοδότησης όσον αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών. Τέλη Φεβρουαρίου ήρθε η απάντηση με θετική εισήγηση. Τον μήνα Σεπτέμβριο κατατέθηκαν αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες, όσον αφορά το χαρακτήρα του Πάρκου που δεν είναι ενιαίος. Αναμένουμε στο μεταξύ να κληθούμε από την επιτροπή» υπογραμμίζει η κα. Γιώτη ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απαραίτητη η απόφαση για τα επόμενα βήματα αξιοποίησης των χώρων και την σύνταξη διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου , όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. «Ακόμη και για καθαρισμό απαιτείται σχετική μελέτη με την αντίστοιχη έγκριση» καταλήγει .

Στην αναμονή για έγκριση προϋπολογισμού

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την κα. Γιώτη δεν υπάρχει έγκριση προϋπολογισμού για το κληροδότημα για να προχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών στην πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου και προστίμων ενώ θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης για μισθωτικές διαφορές .

Κάνουμε ό,τι μπορούμε

Απαντώντας στην ερώτηση τι κάνουν για να προστατέψουν το υπάρχον κτήριο που έχει πολλές φορές μπει στο στόχαστρο επιτήδειων, η εντεταλμένη σύμβουλος ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, η οποία έχει ενημερωθεί εγγράφως και περιπολεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους, αμέσως μετά τους τελευταίους βανδαλισμούς και λεηλασίες του κεντρικού κτηρίου. Συνεννόηση και συνεργασία υπάρχει και με το Δασαρχείο για τον καθαρισμό αλλά και για περαιτέρω ενέργειες.

Και παιδική χαρά για Α.με.Α

Τέλος, σύμφωνα με την κα. Γιώτη, ο αντιδήμαρχος κ. Κατηρτσίδης ανακοίνωσε στο ΔΣ ότι θα προβεί σε αποξήλωση της παιδικής χαράς και θα προχωρήσει στην δημιουργία νέας τοποθετώντας τα πρώτα παιχνίδια για παιδάκια ΑΜΕΑ.

 

papastratos300x250