Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την στελέχωση
Ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την στελέχωση Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 16:47

tsikarris17 4 18

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ – ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Κανονικά εξελίσσεται η διαδικασία των μετακομίσεων των Κλινικών στην νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενώ ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης έχει προγραμματισμένη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Αντρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη από τους οποίους αναμένεται να ζητήσει να συμβάλλουν καθοριστικά στο θέμα της στελέχωσης.

Την ίδια ώρα προχωρά η στοχοθεσία για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, η στοχοθεσία αφορά όλα όσα επιδιώκονται να γίνουν στο επόμενο διάστημα και με ορίζοντα επίτευξης των στόχων το 2020. Η όλη διαδικασία, ήταν στα πλαίσια όσων έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας ώστε να μπορεί να είναι «μετρήσιμο» το αποτέλεσμα της παροχής υπηρεσιών Υγείας. Ανάλογες ενέργειες και στοχοθεσίες ισχύουν για όλα τα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους στόχους που ξεχωρίζουν είναι η Ανάπτυξη της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, η Ανάπτυξη Μονάδας Φαρμακολογίας, η Ανάπτυξη Κέντρου Εξατομικευμένης Ιατρικής αλλά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Στις προτεραιότητες επίσης είναι η Ανάπτυξη Επεμβατικής Νευροακτινολογίας. Στους στόχους του τρέχοντος έτους είναι η μέτρηση της αποτελεσματικότητας , η αναβάθμιση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, η αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων αλλά και ο μόνιμος προσανατολισμός στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας.

Δύσκολες οι προσλήψεις…

Ο κ. Τσίκαρης ξεκαθάρισε ότι το περιθώριο για νέες προσλήψεις είναι μικρό αλλά την ίδια στιγμή έχουν ζητηθεί, όπως ο ίδιος λέει, πολλές μετατάξεις προσωπικού.
Προτεραιότητα της διοίκησης είναι να ενισχυθεί το νοσοκομείο ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Ο κ. Τσίκαρης μιλώντας στα «Πρωινά Νέα», υποστήριξε ότι πηγαίνει στο Υπουργείο Υγείας με συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να μπορέσει να συζητήσει και να λύσει μια σειρά από ζητήματα. Την ίδια ώρα, ευχαριστεί δημόσια την Περιφέρεια Ηπείρου αφού μέσω αυτής δόθηκαν λύσεις σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Ο διοικητής έκανε αναφορά στις διαδικασίας που κίνησε η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά στο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων.

Μετακομίζουν εντός και εκτός οι Κλινικές!

Στο μεταξύ, οι μετακομίσεις κλινικών προχωρούν και την ίδια ώρα εκκενώνονται οι χώροι που πρότερα στεγαζόταν οι συγκεκριμένες κλινικές. Η Οφθαλμολογική έχει ήδη μετακομίσει στην νέα πτέρυγα και ακολουθούν οι υπόλοιπες σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις της διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση χωροθέτησης, οι απαραίτητες μετακινήσεις προβλέπονται σε 5 φάσεις συνοπτικά. Κάποια από τα επιμέρους βήματα των φάσεων μπορούν να εκτελεστούν παράλληλα ανάλογα με τις ανάγκες και τη διαθεσιμότητα χώρων και ανθρώπινου δυναμικού.

 

papastratos300x250