Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Προς συγκεκριμένη περιβαλλοντική δασική στρατηγική
Προς συγκεκριμένη περιβαλλοντική δασική στρατηγική Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:24

stratigiki4 4 18

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει ο διάλογος, στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος

Ραντεβού στην έκθεση «Κυνηγεσία», έδωσαν και φέτος άνθρωποι της φύσης, αναδεικνύοντας τη σχέση των ανθρώπων του κηνηγίου με την ύπαιθρο και τις αξίες της και κυρίως αποδεικνύοντας πως γύρω από το κυνήγι που αποτελεί για την Ελλάδα μεγάλη πολιτιστική αξία, ζει, αναπνέει και κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας (250.000 κυνηγοί).

Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση του συγκεκριμένου κλάδου, αντικείμενο της οποίας αποτέλεσαν το κυνήγι, ο αγροτουρισμός και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ύπαιθρο.

Το εναρκτήριο «λάκτισμα» έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος, θα ανοίξει ο διάλογος για την δασική στρατηγική της χώρας, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στο σύνολο των κομμάτων, καθώς επίσης σε συναρμόδιους φορείς και συλλογικότητες, να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μία συγκεκριμένη περιβαλλοντική δασική στρατηγική για τα επόμενα 30 χρόνια και η θήρα αποτελεί βασικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής. Το κυνήγι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη λειτουργία του δάσους και στη διαχείριση του περιβάλλοντος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έχουμε απαιτήσεις και γι’ αυτό ζητούμε και προωθούμε την ανακύκλωση, το σεβασμό των θηραμάτων, την προστασία της βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας.

Είμαστε όμως στην ίδια πλευρά του ποταμού και δεν θεωρούμε ότι το κυνήγι είναι εχθρός της περιβαλλοντικής προστασίας ή της οικονομικής δραστηριότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Όπως στο μεταξύ έγινε και πέρυσι, έτσι και φέτος το υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει στην υπογραφή και έκδοση της Ρυθμιστικής για τη νέα κυνηγετική περίοδο το συντομότερο δυνατό.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Κυνηγεσία» στην οποία ξεχώρισε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Κ. Τασούλας.

«Το κυνήγι και η προστασία του περιβάλλοντος είναι έννοιες συνυφασμένες και όχι αντίθετες. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως συμμάχους και όχι ως αντιπάλους, όμως δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια κυριάρχησαν απόψεις ακραίων περιβαλλοντολόγων, που θεωρούν το κυνήγι ως το μεγαλύτερο κακό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

 

papastratos300x250