Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Αρνί και κατσίκι πρώτα σε προτίμηση
Αρνί και κατσίκι πρώτα σε προτίμηση Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:22

kreop4 4 18

Προσοχή στην σφραγίδα που δείχνει την ελληνική προέλευση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Εφοδιασμένα με αρνιά και κατσίκια είναι όλα τα κρεοπωλεία της πόλης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θα σπεύσουν τις επόμενες μέρες να αγοράσουν αρνί ή κατσίκι για να σουβλίσουν το Πάσχα. Ακόμη η κίνηση είναι μειωμένη και αναμένεται να αυξηθεί προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας προκειμένου να τα πάρουν μαζί τους στα χωριά όπου παραδοσιακά ψήνουν δεκάδες γιαννιώτες.

Το αρνί είναι περίπου στα 9-10 το κιλό ενώ το κατσίκι είναι περίπου στα 11 ευρώ το κιλό. Το κατσίκι έχει λιγότερο λίπος αλλα το προτιμούν πολλοί καταναλωτές. Ωστόσο, την τιμητική του έχει ο οβελίας μιας και το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού αγοράζει αρνί για τη σούβλα.

Στο τραπέζι και το κοκορέτσι αλλά και το σπληνάντερο που επίσης είναι στην «ημερήσια διάταξη» του εορταστικού τραπεζιού.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Γρηγόρης Κονταξής αναφέρθηκε στην επάρκεια της αγορά σε αρνιά και κατσίκια. Η ένδειξη ΕΛΛΑΣ είναι εμφανής περισσότερο από κάθε άλλη φορά προκειμένου ο καταναλωτής να ξέρει τι θα βάλει στο τραπέζι του και τι θα καταναλώσει. «Εμείς προμηθευόμαστε κρέατα από τους έλληνες παραγωγούς προκειμένου να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και φυσικά την εγχώρια παραγωγή», είπε ο κ. Κονταξής σημειώνοντας ότι υπάρχει άριστη σχέση και συνεννόηση με τούς φορείς και με τους παραγωγούς.

Ο κ. Κονταξής κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί τον κρεοπώλη του για την αγορά του κρέατος ενώ δίνοντας και κάποια μικρά μυστικά… κάλεσε τους ψήστες να είναι προσεκτικοί στη φωτιά ώστε να ψηθεί το αρνί ή το κατσίκι σε χαμηλή φωτιά ξεκινώντας από ψηλά τη σούβλα. Προσοχή και στο αλάτι ώστε το κρέας να είναι νόστιμο.

 

papastratos300x250