Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - Δημαρχεία και κτίρια φωτίστηκαν μπλε
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - Δημαρχεία και κτίρια φωτίστηκαν μπλε Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:19

fotismos4 4 18

Με μπλε χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο στην Ελεούσα για μια ώρα το βράδυ της Μ. Δευτέρας 2 Απριλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο ότι στην Τ.Κ. Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί η στέγη αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών και συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Light it up Blue» που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία για τον αυτισμό.

Η αντιδήμαρχος Γιαννούλα Γεωργούλη, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας στην εν λόγω δράση υπογράμμισε: «Ο αυτισμός μας αφορά όλους! Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή τους, αποτελεί κριτήριο πολιτισμού μιας κοινωνίας».

Στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Ρίχνοντας μπλε φως στο κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, που συμβολίζει την αντίθεση με το σκοτάδι της περιθωριοποίησης των ατόμων με αυτισμό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση της Βιβλιοθήκης και φορέων που ασχολούνται με το φάσμα του αυτισμού.

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε η προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Βαΐα Οικονομίδου, μίλησε για τον αυτισμό η επιστημονικά υπεύθυνη της «Στέγης Ελένη Γύρα» κα Γεωργακοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατ. Μπέγκα και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

«Η συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ είναι απαραίτητη όμως το σημαντικότερο είναι πως κανείς από εμάς δεν έχει το δικαίωμα να κρύβει ό,τι συμβαίνει στο σπίτι του, γιατί όλα τα προβλήματα τα βρίσκει μπροστά του στην πορεία», σημείωσε ο κ. Θέμος.

Στην Άρτα

Μπλε φωτίστηκε και το Δημαρχείο Αρταίων, καθώς ο Δήμος έστειλε το μήνυμα του σεβασμού στους συνανθρώπους μας, που παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μας διδάσκουν μεγαλείο ψυχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «αγκαλιά».

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Χαρακλιάς και Άννα Κουτρούμπα, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Γιώργος Λιλής, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, καθώς και εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κ.α.

 

papastratos300x250