Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Πρωτοπόρα και στην «πράσινη» ανάπτυξη η Μητρόπολη
Πρωτοπόρα και στην «πράσινη» ανάπτυξη η Μητρόπολη Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 14:27

mitropolitis28 3 18

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης

Πρωτοπόρα και στην «πράσινη» ανάπτυξη αναδεικνύεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία προχωρά στη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, το οποίο θα έχει και περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό και ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Μιχ. Παναγιωτάκη στη Μητρόπολη.

Καθώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα στις μέρες μας έχουν αποκτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η επένδυση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης καθίσταται υψίστης σημασίας, για τη Μητρόπολη.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αδειοδοτήσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί έκταση στο παραλίμνιο, δίπλα στο ψυχαγωγικό πάρκο, η οποία ανήκει στο Καμπέρειο Ίδρυμα.

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι του παραγωγικού τομέα που θα ενισχυθεί. Ένα μέρος άλλωστε της δράσης έχει οικονομικό αντικείμενο, τμήμα του οποίου θα επενδυθεί σε θέματα περιβάλλοντος και πρωτογενούς παραγωγής», σημείωσε ο κ. Μάξιμος.

Η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει έμπρακτα τη Μητρόπολη

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης συναντήθηκε με τον αναπλ. Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Μιχ. Παναγιωτάκη, με στόχο την περαιτέρω στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μία ανασκόπηση του έργου που έχουν υλοποιήσει για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της περιοχής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή της ΔΩΔΩΝΗ προς τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και στην σύμπραξή τους στη σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία πάρκου ανακύκλωσης στα Ιωάννινα.

Με στόχο την πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών για τις ευάλωτες ομάδες της Ηπείρου, η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει διαχρονικά τη Μητρόπολη, αναγνωρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται από το Σεβασμιότατο και τη Μητρόπολη, στην ποιμαντική, αλλά και την φιλανθρωπική, κοινωνική και παιδαγωγική δράση του, προσφέροντας καθημερινά προϊόντα της σε όλες τις τοπικές ενορίες που έχουν συσσίτια, στο Γηροκομείο της Μητρόπολης και σε άπορες οικογένειες. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει σε μόνιμη βάση εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τα παιδιά και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού της Μητρόπολης και της Αρχιεπισκοπής, συμβάλλοντας στην υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών.

Δεν είναι τυχαίο, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει διαθέσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων και πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, ανταποδίδοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη που λαμβάνει καθημερινά από την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Παναγιωτάκης, δήλωσε: «Στη ΔΩΔΩΝΗ πήραμε την πρωτοβουλία να ενισχύσουμε το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Μαξίμου από την πρώτη στιγμή, έχοντας αντιληφθεί πλήρως την αγωνία και τις προσπάθειές του να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Το έργο του όμως είναι πολύπλευρο και πολύπλευρη είναι η στήριξή μας σε αυτό, καθώς για εμάς στη ΔΩΔΩΝΗ, η κοινωνική αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι έννοιες που κάνουμε πράξη διαχρονικά, μετουσιώνοντας τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ, τη Γεύση του Καλού, σε προσφορά. Με κύριο όχημα το ήθος που διέπει όλους εμάς στην οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ, θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε πρωτοβουλίες και δράσεις τοπικών φορέων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.»

«Είμαστε ευγνώμονες που η ΔΩΔΩΝΗ μας, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων μας στηρίζει έμπρακτα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά κυρίως για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πολύτιμο συμπαραστάτη και βοηθό έχουμε την εταιρία και σε μια σειρά δράσεων που έχουμε ξεκινήσει κυρίως όμως πολύ σημαντική είναι η βοήθειά της ως μεγάλος χορηγός στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης που θα ξεκινήσει άμεσα στα Ιωάννινα. Ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά και φυσικά τη σημερινή επίσκεψη του κ. Παναγιωτάκη τον όποιο πλέον θεωρώ και προσωπικό μου φίλο» σημείωσε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μάξιμος.

 

papastratos300x250