Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Αξιοποίηση των ΑΠΕ από παραγωγούς και όχι από «επενδυτές αδειών»
Αξιοποίηση των ΑΠΕ από παραγωγούς και όχι από «επενδυτές αδειών» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 10:46

vioaerio27 3 18

Η θέση της «Ήπειρος Ανατροπής» για τις μονάδες βιοαερίου

Θετική στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά όχι από τους «επενδυτές αδειών» είναι η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής».

Σχολιάζοντας την περιβαλλοντική αδειοδότηση πέντε μονάδων στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων μετά την κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), η παράταξη εκφράζει την πεποίθηση ότι οι μικροπαραγωγοί ή ομάδες αυτών πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις επενδύσεις με στόχο να μειώσουν έτσι το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.

«Αν δεν το κάνουν οι ίδιοι είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα, όταν υπάρξει κορεσμός αδειών, θα ‘εκβιάζονται’ από τους ‘επενδυτές αδειών’ για τα απόβλητά τους» αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί την κυβέρνηση με τα συναρμόδια Υπουργεία να επεξεργαστούν το υπάρχον πρόβλημα και να λάβουν θέση υπέρ των παραγωγών και να μη επιτρέψει στους «αεριτζήδες μεσάζοντες», όπως τους χαρακτηρίζει, να κερδοσκοπούν. «Οι τοπικές κοινωνίες καθώς και οι εκπρόσωποί τους στον Α και Β βαθμό της Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και μαχητικοί στη διεκδίκηση μιας ανάπτυξης με επίκεντρο την αειφορία και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» καταλήγει στρέφοντας τα πυρά της και προς τον Περιφερειάρχη, ο οποίος «δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη».

 

papastratos300x250