Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Σήμερα η Τρίτη συνάντηση για το άγχος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Σήμερα η Τρίτη συνάντηση για το άγχος Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 09:02

agxos27 3 18

Την 3η από τις 8 μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς, διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη την Άρτεμη Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον Νικόλαο Χαλιάσο, Καθηγητή και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.Ε.Υ.) με επιστημονικά υπεύθυνη την Άρτεμη Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια.

Οι συναντήσεις αυτές, που υλοποιούνται κάθε χρόνο, για πρώτη φορά πραγματοποιούνται εκτός Αττικής και τα Ιωάννινα είναι η πρώτη πόλη της Περιφέρειας που τις φιλοξενεί.

Η τρίτη συνάντηση θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 6.00 μμ. στο Ξενοδοχείο DuLac, όπου η κ. Άρτεμις Γιώτσα, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα: «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του».

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που τον συνοδεύουν επιφορτίζουν σε μεγάλο βαθμό παιδιά και ενήλικες. Το άγχος πολύ συχνά εμφανίζεται με τρόπους που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί από το ίδιο το άτομο και συχνά παίρνει τη μορφή ψυχοσωματικών εκδηλώσεων. H ομιλήτρια θα αναπτύξει τους πιθανούς τρόπους εμφάνισης του άγχους από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή και θα προτείνει τρόπους διαχείρισής του.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστός: http://bit.ly/3-AKADHMIAgiaGONEIS

Τηλ.: 2651005794/5894.

 

papastratos300x250