Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Τα παιδιά έρχονται κοντά στο θέατρο
Τα παιδιά έρχονται κοντά στο θέατρο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 12:19

pagosmia imera theatrou24 3 18

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα την Τρίτη με αφηγήσεις από την Ξένια Καλογεροπούλου

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα εορταστεί και στα Ιωάννινα.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ., στο Καμπέρειο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει με όλη τη διεθνή θεατρική κοινότητα την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και αφιερώνει την ημέρα στα παιδιά που θέλουν να ανακαλύψουν και αγαπούν το θέατρο.

Στο σύγχρονο θέατρο, η παιδική σκηνή είναι το όχημα προκειμένου παιδιά και νέοι να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν, να έρθουν σε επαφή με σημαντικά κείμενα, να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να δεχτούν σημαντικά μηνύματα, να βιώσουν διλλήματα και να καλλιεργηθούν για να γίνουν μελλοντικά ώριμοι ενήλικοί θεατές.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ως φορέας πολιτισμού στηρίζει την παιδική σκηνή και χαρίζει στους μικρούς θεατρόφιλους της πόλης ένα απόγευμα με αφηγήσεις παραμυθιών απ' όλον τον κόσμο από την Ξένια Καλογεροπούλου. Ιστορίες που θα ζωντανέψουν και θα γίνουν θεατρική δράση και παιχνίδι πάνω στη σκηνή.

Η Ξένια Καλογεροπούλου από τη δεκαετία του ’70 έχει αφιερωθεί στη συγγραφή και σκηνοθεσία παιδικών θεατρικών παραστάσεων υψηλής αισθητικής και στη δημιουργία και λειτουργία παιδικών θεατρικών εργαστηρίων αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς την αξία της θεατρικής αγωγής για παιδιά ως μέσο έκφρασης, αυτογνωσίας, επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και δημιουργίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

papastratos300x250