Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Καταδίκη Γιάννη Στέφου για το επεισόδιο στη Βουλή
Καταδίκη Γιάννη Στέφου για το επεισόδιο στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 10:56

stefos gianis24 3 18

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΒΙΟΑΕΡΙΟ

Όχι, για την μονάδα βιοαερίου στην ΒΙΠΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στο επεισόδιο που έγινε στη Βουλή, αναφέρθηκε καταγγέλλοντας δημόσια την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στους «ναζιστές βουλευτές» και καταδίκασε όλα όσα συνέβησαν στην Βουλή. Για ακόμη μια φορά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξέφυγαν από κάθε όριο. Πρωταγωνιστής, ο Γιάννης Λαγός που μίλησε για προδοσίες, και κινήθηκε απειλητικά προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη που ζήτησε τον λόγο και τον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη που ζήτησε την συνδρομή της φρουράς του κοινοβουλίου για να περιορίσει τον βουλευτή.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής έντασης που επαναφέρει η Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής χαρακτήρισε «ξεφτιλισμένους προδότες» την κυβέρνηση και τα μέλη της πλειοψηφίας. Ο κ. Στέφος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν στους Χρυσαυγίτες να αμαυρώνουν το ελληνικό κοινοβούλιο ενώ υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο όσο και των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

«Όχι στις μονάδες βιοαέριου».

Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ. Στέφος ρωτήθηκε και για την πρόσφατη επίσκεψη του στο δήμο Ζίτσας. Ο κ. Στέφος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους. Ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Δημοτική αρχή προς τα αρμόδια Υπουργεία και αφορούν στη χρηματοδότηση της μελέτης για το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Ζίτσας καθώς και στο αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή του Δήμου.

Στη συνάντηση, κυριάρχησε το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου, συνολικής δυναμικότητας 10 MW, εντός της ΒΙ.ΠΕ. από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει προσωπικά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας, καθώς θεωρεί δίκαιη την αντίδραση κατά της εγκατάστασης των μονάδων βιοαερίου, που εγείρουν τεράστιο περιβαλλοντικό ζήτημα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

 

papastratos300x250