Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Η πλατεία δεν είναι ούτε άλσος, ούτε πάρκο αλλά ένα εμβληματικό τοπόσημο»
«Η πλατεία δεν είναι ούτε άλσος, ούτε πάρκο αλλά ένα εμβληματικό τοπόσημο» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 14:09

plateia23 3 18

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ανέλαβε την ευθύνη της πρόχειρης παρουσίασης της πρόταση που κέρδισε το πρώτο βραβείο

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της πρόταση της αρχιτεκτονικής ομάδας που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κεντρική πλατεία, αλλά και των άλλων προτάσεων που υποβλήθηκαν, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών με δηλώσεις του, ανέλαβε την ευθύνη της πρόχειρης κατά κάποιον τρόπο πρώτης παρουσίασης που είχε ως αποτέλεσμα να επικεντρωθεί η κριτική σε μία κακή φωτογραφία, που δεν απεικονίζει την πραγματικότητα της πρότασης.

«Ίσως αποτελεί και ευθύνη μας, κυρίως λόγω της πίεσης από τα μέσα ενημέρωσης, ότι ο τρόπος εμφάνισης της πρότασης δεν ήταν ικανοποιητικός αφού πρόκειται για μία επιστημονική εργασία με πολλά δεδομένα που δε γίνεται να αναδειχθεί μέσα από μία κακή φωτογραφία. Είναι ένα εφαρμοστικό γεγονός, που συνοδεύεται από πλήθος άλλων στοιχείων και παραμέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν», σημείωσε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να αναφερθεί στη συνέχεια στο περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της πρότασης.

«Θεωρώ πως η πλατεία δεν είναι ούτε άλσος, ούτε πάρκο αλλά ένα εμβληματικό τοπόσημο σε έναν καθαρό χώρο, ο οποίος θα πρέπει να αναδεικνύει και το μέγεθος της πόλης. Άλλη είναι μία πλατεία για μία πόλη 30.000 και άλλη πρέπει να είναι η πλατεία για μία πόλη 120.000. Θεωρώ ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση προβάλλεται η παλιά πλατεία και ενοποιείται με το πλακόστρωτο της Περιφέρειας. Όταν η πρόταση επεκταθεί και επιλύσουμε το κυκλοφοριακό ζήτημα με την απομάκρυνση των σταθμευμένων, η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική. Προσωπικά, συμφωνώ με την άποψη των αρχιτεκτόνων ότι η πόλη έχει πολλά πάρκα και αρκετούς χώρους πρασίνου», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος της πόλης τόνισε πως για τη δημοτική αρχή αποτελεί στρατηγική επιλογή η διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για χώρους εμβληματικού ενδιαφέροντος για την πόλη, παράλληλα όμως και η διαδικασία των συμμετοχικών προϋπολογισμών, με τους πολίτες να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες.

«Ήταν βέβαιο και είναι απολύτως φυσιολογικό κάθε πρόταση να έχει και υπέρμαχους και ενάντιους, όπως έγινε και στην πλατεία. Θα προσπαθήσουμε να εντρυφήσουμε στη μελέτη και στη συνέχεια να εκφράσουμε συγκεκριμένη άποψη κατέληξε.

 

papastratos300x250