Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Όλα τα δεδομένα για Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα
Όλα τα δεδομένα για Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 12:04

diavitis23 3 18

Τουλάχιστον 600 γιατροί από όλη την Ελλάδα στο Συνέδριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Περισσότεροι από 600 γιατροί από όλη τη χώρα θα αναλύσουν και θα συζητήσουν, τα πιο σύγχρονα δεδομένα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση τόσο του σακχαρώδη διαβήτη όσο και των άλλων μεταβολικών διαταραχών που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Όλα αυτά αναμένεται να αναλυθούν στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο που διεξάγεται στα Γιάννενα, στο Ξενοδοχείο Grand Serai, από το Ινστιτούτο Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα

Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία αυτών των νοσημάτων και τα αποτελέσματα των πρόσφατων κλινικών μελετών όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Σταύρος Ι Παππάς, ο Αντιπρόεδρος Μωυσής Ελισάφ και ο Γεν. Γραμματέας Αντώνιος Αλαβέρας.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, θέματα που έχουν να κάνουν με την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του διαβητικού ασθενή, στα αποτελέσματα της μελέτης ODYSSEY που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες η οποία έδειξε τη σημαντική μείωση των καρδιακών επεισοδίων με τα νέα ενέσιμα υπολιπιδαιμικά φάρμακα , τους προτεινόμενους νέους και πιο επιθετικούς στόχους για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υπέρταση και στην καταγραφή των ασθενών που έχουν κληρονομική αύξηση της χοληστερίνης (δηλαδή τους ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία) που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανίχνευση και αντιμετώπιση αυτών των ατόμων από την παιδική και εφηβική ηλικία.

Υπερτασικοί το νέο μεγάλο ζήτημα!

Στην υπέρταση υπάρχουν νέα δεδομένα που αφορούν τόσο τον ορισμό της –πότε δηλαδή θεωρούμε ένα άτομο σαν υπερτασικό-αλλά κυρίως ποιοι είναι οι νέοι θεραπευτικοί στόχοι και πως θα τους επιτύχουμε. Επιπρόσθετα θα συζητηθούν οι τρόποι της θεραπευτικής αγωγής σε διάφορες ομάδες πληθυσμού (για παράδειγμα σε ηλικιωμένα άτομα , σε παιδιά, στην κύηση) και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Μεγάλο μέρος του προγράμματος του συνεδρίου αφορά το Σακχαρώδη Διαβήτη αφού όπως έδειξαν νέες μελέτες καινοτόμα φάρμακα βελτιώνουν τη θεραπεία και μειώνουν τις επιπλοκές από το καρδιαγγειακό σύστημα (εμφράγματα του μυοκαρδίου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια κ.λ.π). Tέλος θα υπάρχουν πολλά κλινικά φροντιστήρια σχετικά με τις παραπάνω παθήσεις, ενώ το συνέδριο θα ασχοληθεί και με νοσήματα, όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το άσθμα, που σχετίζονται με τις μεταβολικές διαταραχές.

Ειδικά φροντιστήρια- Δωρεάν συμμετοχή

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί στο Συνέδριο στους Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους νέους γιατρούς ,με ειδικά φροντιστήρια και παροχή δωρεάν πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού (cd, σύγγραμμα για το σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.). Καταλήγοντας οι διοργανωτές κάλεσαν τους γιατρούς του Νομού Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών, για τους οποίους η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, να παρακολουθήσουν το Συνέδριο, ώστε με την ενεργό συμμετοχή τους και αυτή την χρονιά, το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο μας να είναι εξίσου παραγωγικό για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μας.

 

papastratos300x250