Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Και η νικήτρια πόλη είναι… η Ηγουμενίτσα!
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Και η νικήτρια πόλη είναι… η Ηγουμενίτσα! Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 10:41

evdomada kinit23 3 18

Πρωτιά της Ελλάδας και της Ηγουμενίτσας στις Βρυξέλλες, καθώς η πόλη της Ηπείρου κέρδισε για το Ευρωπαϊκό βραβείο βιώσιμης κινητικότητας.

Η Ηγουμενίτσα διεκδίκησε το βραβείο της νικήτριας πόλης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 και είχε αναδειχτεί υποψήφια μαζί με δύο άλλες, το Lindau της Γερμανίας και το Tivat του Μαυροβουνίου, ανάμεσα σε 2.500 πόλεις, που συμμετείχαν στη διοργάνωση τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Πολίτες και τοπικοί φορείς στον Δήμο της Ηγουμενίτσας συνεργάστηκαν, έχοντας ως κοινό στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Ανέλαβαν δράσεις για μια «καθαρή» και «ισότιμη» αστική κινητικότητα και ο Δήμος Ηγουμενίτσας για πρώτη φορά είχε μία φιλόδοξη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτέμβρη 2017. Τον Ιούνιο περιμένουμε στην Ηγουμενίτσα τους Ευρωπαίους εταίρους για τον εορτασμό, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για την εκδήλωση. Ο κ. Λώλος φανερά ικανοποιημένος μίλησε για το στοίχημα που κέρδισε η Ηγουμενίτσα με την βοήθεια των πολιτών. Ένα στοίχημα που έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη, το περιβάλλον και τελικά για τους ίδιους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250