Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ - Καλεί σε συστράτευση ο Δήμαρχος Ζίτσας
ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ - Καλεί σε συστράτευση ο Δήμαρχος Ζίτσας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 20:06

monades vioaeriou22 3 18

Επι ποδός ο Δήμος Ζίτσας αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την έγκριση από την Αποκεντρωμένη για την λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου στην Βιομηχανική Περιοχή. Ο κ. Μιχάλης Πλιάκος, εξήγησε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την περιοχή της Ζίτσας αλλά το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπεδίου και κάλεσε τους φορείς και κυρίως τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων να πάρουν επίσημα θέσεις και να συστρατευτούν στο πλευρό του Δήμου που θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για να μην λειτουργήσουν αυτές οι μονάδες με ότι συνέπεια υπάρχει για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το θέμα θα τεθεί στον κ. Φάμελο ζητώντας από τους βουλευτές να σταθούν στο πλευρό του δήμου που αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αποτρέψει την λειτουργία των μονάδων βιοαερίου.

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει για ακόμη μια φορά με τις αντικειμενικές αξίες και τα χρήματα που δίνουν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ οι πολίτες. Τα χρήματα είναι πολλά και οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για να πληρωθούν αυτά τα ποσά.

Με τις τιμές που ισχύουν στις αντικειμενικές αξίες επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου χωρίς οι ιδιοκτησίες τους να έχουν μεγαλύτερη αξία ή να είναι σε πιο προνομιούχες περιοχές από εκείνες άλλων συμπολιτών τους που βρίσκονται ακόμη και μέσα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Ζητούν, λοιπόν, να μειωθούν τουλάχιστον 30% οι αντικειμενικές στον Δήμο Ζίτσας, αλλά και να αυξηθεί ο συντελεστής οικοπέδου από το 0,10 στο 0,40.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250