Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Στον τουριστικό «χάρτη» της Ρωσίας, η Ήπειρος
Στον τουριστικό «χάρτη» της Ρωσίας, η Ήπειρος Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:30

xartis ipeiros22 3 18

Θετικά τα μηνύματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση της Μόσχας

Συνεχίζει να αναδεικνύει με στοχευμένο τρόπο τον ανεξάντλητο τουριστικό πλούτο της Ηπείρου στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, η Περιφέρεια.

Νέος στόχος στο πλαίσιο της υλοποίησης του Στρατηγικού της Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη, η προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, μια χώρα που οι κάτοικοί της θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία, την πολιτισμική και θρησκευτική της ταυτότητα.

Η χώρα μας, παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τη Ρωσία, ενώ για την Ελλάδα, ένας από τους βασικότερους λόγους που η ρωσική αγορά θεωρείται αγορά στόχος είναι και τα ποσά που δαπανούν οι επισκέπτες.

Μετά από διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις στελεχών της Περιφερειακής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια με εκπροσώπους Ρωσικών φορέων και τη διήμερη συνάντηση (24-25 Ιανουαρίου στη Μόσχα) διασύνδεσης των Περιφερειών των δύο χωρών, η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Ταξιδιών & Τουρισμού (ΜΙΤΤ) που διοργανώθηκε για 25η χρονιά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για μια από τις πέντε κορυφαίες ταξιδιωτικές εκθέσεις στο κόσμο, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 1.900 εταιρείες και φορείς τουρισμού από 79 περιοχές της Ρωσίας και 23.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 89 άλλες χώρες.

Η παρουσίαση της Ηπείρου, στους πολυπληθείς επισκέπτες του περιπτέρου της εστιάστηκε στις δυνατότητες που παρέχει η περιφέρειά μας για τουρισμό για τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τον άριστο συνδυασμό που υπάρχει μεταξύ των θαλάσσιων και ορεινών προορισμών. Αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το Ρωσικό κοινό για τα Ορθόδοξα και εν γένει τα πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου, που αποτέλεσε και στοιχείο προβολής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αφιερώματα στην Ήπειρο έγιναν από αρκετά Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία φιλοξένησαν δηλώσεις και παρουσιάσεις όλων των μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας, στελεχών του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο γεγονός ότι πλέον η πρόσβαση προς την Ήπειρο, είναι εύκολη και ασφαλής.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου και ιδιαίτερα στο συνδυασμό θαλάσσιου και ορεινού τουρισμού, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία εξήρε την άρτια παρουσία της Ηπείρου σε μια ακόμη μεγάλη διεθνή έκθεση. Θετικές αναφορές στην Ήπειρο και στις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από τη Ρωσία έκανε και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ανδρέας Φρυγανάς σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Προξενείο.

 

papastratos300x250