Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Στους δρόμους θα «γιορτάσει» την εθνική επέτειο η Τροχαία
Στους δρόμους θα «γιορτάσει» την εθνική επέτειο η Τροχαία Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:24

troxaia dromos22 3 18

Σε ισχύ ενισχυμένα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών

Στους δρόμους θα «γιορτάσουν» την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου οι άνδρες της Τροχαίας, θέτοντας σε ισχύ ενισχυμένα μέτρα σε όλη την επικράτεια για το διήμερο, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Παράλληλα, προβλέπονται αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.) και παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Τέλος, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Η Τροχαία, καλεί τους οδηγούς να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Και για αυτή το τριήμερο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ισχύσει απαγορευτικό για τα φορτηγά και έτσι ενδεχομένως να μην υπάρξει. Την Καθαρά Δευτέρα πάντως που δεν ελήφθη απόφαση απαγόρευσης για την κίνηση των φορτηγών, η επιστροφή ειδικά των εκδρομέων έγινε με μεγάλη δυσκολία και αρκετό μποτιλιάρισμα στις εισόδους των εθνικών οδών.

 

papastratos300x250