Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Εργαζόμενοι και άνεργοι ενημερώθηκαν για όσα τους απασχολούν
Εργαζόμενοι και άνεργοι ενημερώθηκαν για όσα τους απασχολούν Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:22

ergazomenoi22 3 18

Με επιτυχία η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης και υποστήριξης

Δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης σε δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας και ο διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ηπείρου, Πολυμέρης Πούλιος, δόθηκαν χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε).

Σε μια προσπάθεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών νομικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, νομικοί συνεργάτες του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ απάντησαν σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και άνεργων σχετικά με:

- Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α κ.α.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λ.π).

- Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Η εκδήλωση ήταν μια αφορμή για να γίνουν πιο γνωστές οι υπηρεσίες που παρέχει το Ινστιτούτου στους εργαζόμενους με τον κ. Πούλιο να καλεί όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν σε αυτή να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 26820-26969 του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ηπείρου που έχει έδρα την Πρέβεζα καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών - Τμήμα προγραμματισμού & ανάπτυξης στο τηλ: 2651361387.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η νομική σύμβουλος που δέχτηκε ερωτήσεις κυρίως για την ασφάλιση και την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Όπως ανέφερε το θέμα με την συνταξιοδότηση είναι ένα θέμα σοβαρό που φαίνεται να ενδιαφέρει τους περισσότερους καθώς εξαιτίας των αλλαγών που γίνονται κανείς δεν ξέρει εάν θεμελιώνει δικαίωμα και πόσα χρόνια εργασίας χρειάζεται ακόμη.

«Είναι πολλές οι αλλαγές των τελευταίων ετών και αυτό προκαλεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους και ειδικά σε αυτούς που θέλουν να βγουν στην σύνταξη», είπε καταλήγοντας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250