Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα «Έχουμε χρέος να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους»
«Έχουμε χρέος να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους» Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 13:01

xamiloi tonoi22 3 18

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η κατάθεση της πρότασης του Υπ. Παιδείας για τη συνεργασία Πανεπιστημίου – ΤΕΙ

Προς αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη συνεργασία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – ΤΕΙ Ηπείρου, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τον Πρύτανη Γεώργιο Καψάλη να διαψεύδει ότι υπάρχει κλίμα ανησυχίας ή έντασης.

Στην τελική ευθεία για την αποστολή της τελικής πρότασης από το υπουργείο Παιδείας, το αργότερο στις αρχές της Μ. Εβδομάδας, πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου, όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοικτά.

Το μόνο που θεωρείται βέβαιο, είναι ότι καμία από τις αλλαγές που θα επισυμβούν δεν θα έχει κάποια εφαρμογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2018.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρύτανης Γ. Καψάλης συναντήθηκε εκ νέου με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, ενώ επιμέρους συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία πραγματοποιήθηκαν και με τις κοσμητείες τμημάτων που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις επί των αρχικών προτάσεων, όπως από τη Σχολή Επιστημών της Τέχνης, αλλά και από τον Τομέα Φιλοσοφίας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρύτανης Γ. Καψάλης επισήμανε ότι: «Θα έλεγα ότι έχουμε χρέος να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις που θα αποβούν προς όφελος του Πανεπιστημίου. Αναμένουμε το Σχέδιο Νόμου προς ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου και σε αυτό εάν χρειαστεί η Σύγκλητος θα καταθέσει προτάσεις έτσι ώστε να καταλήξουμε από κοινού με το υπουργείο σε ένα κείμενο που θα εκφράζει την βούληση όλων των εμπλεκόμενων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης κ. Καψάλης.

 

papastratos300x250