Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Ενοποιούνται σε μια διαδρομή, τα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας
Ενοποιούνται σε μια διαδρομή, τα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 11:53

enopoioudai22 3 18

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων

Υπεγράφη ανάμεσα στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου μελετητή, η μελέτη για την δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σύνδεσης των Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας.

Πρόκειται για ένα έργο, η μελέτη του οποίου έχει προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, όπου αναδεικνύονται τα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας, τα οποία ενοποιούνται σε μια διαδρομή, την οποία ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει, είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, είτε με το αυτοκίνητο.

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι, περνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζει στη Δυτική Νεκρόπολη, στο Πολυάνδριο, στην Παρηγορήτισσα, στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στην Αγία Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και καταλήγει στο Κάστρο της πόλης. Να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Η ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται εντός του καλοκαιριού και στη συνέχεια θα ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ), στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με τον Διευθυντή ΕΛΓΑ

Πιστοποίηση ακτινιδίων, εδαφολογικοί χάρτες και νέο πρόγραμμα για τους αγρότες

Με κεντρικό άξονα στην ατζέντα την συνεργασία για την ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της Άρτας συναντήθηκε στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Σωτήρη Χήρα. Παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΚΜΠΑΠ Μιχάλης Κοτσαρίνης.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη για συνεργασία στην πιστοποίηση των ακτινιδίων της Άρτας, στην εκπόνηση εδαφολογικών χαρτών σε συνεργασία με το ΤΕΙ (έτσι ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες τι καλλιέργεια ευδοκιμεί σε κάθε περιοχή), στα θέματα των αποζημιώσεων για την αποκατάσταση ζημιών από κακοκαιρία, της καλύτερης αξιοποίησης του νερού, της ακόμη καλύτερης εξυπηρέτησης των αγροτών από τους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., καθώς και στα θέματα και στους τρόπους συγκομιδής της παραγωγής. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την προμήθεια ανεμιστήρων και αντιχαλαζικών συστημάτων για τις καλλιέργειες των αγροτών.

«Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση πάνω σε θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας. Δίνουμε ιδιαίτερη βάση στο να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας, ώστε να τους βοηθήσουμε στην αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Βέβαια, συνεχίζουν και υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η αυξημένη φορολογία, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, η οργάνωση των αγροτών κ.α., θέματα τα οποία θα πρέπει να τα δει σοβαρά η Κυβέρνηση, για να βοηθήσει ουσιαστικά τους αγρότες της περιοχής μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

papastratos300x250