Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Δυο υφυπουργοί Παιδείας, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου
Δυο υφυπουργοί Παιδείας, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 20:42

tzoufi21 3 18

Θέματα εκπαίδευσης, στο επίκεντρο των συναντήσεων της Μ. Τζούφη και του Δ. Μπαξεβανάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Με διαφορά κάποιων ημερών θα έρθουν στα Γιάννενα δυο υφυπουργοί Παιδείας. Πρώτη έρχεται, η Μερόπη Τζούφη που έχει προγραμματίσει συνάντηση για την Δευτέρα 16 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης προκειμένου να έχει μια πρώτη γνωριμία και συνάντηση με τους διευθυντές των διευθύνσεων αλλά και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης. Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα το πρωί, στο χώρο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, όπως δήλωσε η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού.

Η κα. Τζούφη αναμένεται να θέσει αλλά και να ακούσει όλα όσα θα τεθούν από τους φορείς της εκπαίδευσης στην Ήπειρο.

Ανάμεσα στα αιτήματα που θα τεθούν εκτός των προσλήψεων είναι και αυτό της λειτουργίας του Καλλιτεχνικού σχολείου ενώ προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί και στην κατάσταση των σχολικών κτηρίων. Η κα. Φωτεινού έχει θέσει αυτές τις δυο προτεραιότητες χωρίς να αποκλείεται να τεθούν και άλλα θέματα στο τραπέζι του διαλόγου. «Είναι δυο ζητήματα σημαντικά για εμάς και αναμένεται να τα θέσουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Τόσο το Καλλιτεχνικό σχολείο όσο και το θέμα της κατάστασης των χωρών στα σχολεία- που είναι μερικά εξ΄αυτών πολύ παλιά κτήρια, χρήζουν σκέψης» είπε, μεταξύ άλλων η κα. Φωτεινού. Στο μεταξύ, λίγες μέρες μετά, έρχεται ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ο κ. Μπαξεβανάκης αναμένεται την Πέμπτη να κάνει μια ομιλία στα Παλιά Σφαγεία για τα ΕΠΑΛ. Ο υφυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σκέψεις και πιθανόν και προτάσεις για τα ΕΠΑΛ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της επίσκεψης του. «Ο υφυπουργός αναμένεται.

«Είναι δυο σημαντικές επισκέψεις για την Εκπαίδευση που στην περιοχή μας είναι σε υψηλό επίπεδο», είπε καταλήγοντας η κα. Φωτεινού.

 

papastratos300x250